Počivalšek je izpostavil, da mora DUTB paziti tudi na socialni vidik prodaje in prestrukturiranja podjetij. Foto: BoBo
Počivalšek je izpostavil, da mora DUTB paziti tudi na socialni vidik prodaje in prestrukturiranja podjetij. Foto: BoBo

Po Počivalškovih besedah so se na torkovem sestanku na ministrstvu za finance strinjali, da je Alpina perspektivno podjetje, ki je vredno prestrukturiranja. Ugotovili pa so tudi, da imajo Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) in ljudje, "ki so v preteklosti uspešno vodili Alpino", popolnoma različen pogled na prestrukturiranje, je povzel minister.
DUTB-ju so, ker mora ta po ministrovih besedah poleg finančnega upoštevati tudi poslovni in socialni vidik, zato naložili, naj v relativno kratkem času prouči program prestrukturiranja, ki ga je pripravila svetovalna družba Admetam, in poda pisno poročilo.

V sredo so Žirovci in delavci Alpine pred tovarno pripravili protestni shod, v katerem so nasprotovali programu prestrukturiranja podjetja, ki ga je pripravil Admetam in ki med drugim predvideva selitev proizvodnje iz Kitajske v BiH, ukinitev donosnih podružnic, so poročale Finance, in ukinitev 55 delovnih mest. Delavci so ob tem opozarjali tudi na skoraj 500.000 evrov, kolikor je že bilo plačano za svetovanje Admetamu, ter zahtevali odhod od DUTB-ja postavljene direktorice Barbare Vtič Vraničar.