Začasni predsednik uprave Polzele je Branko Krašovec. Foto: BoBo
Začasni predsednik uprave Polzele je Branko Krašovec. Foto: BoBo

Nadzorni svet družbe Polzela se je na današnji seji seznanil s sklenjenim sporazumom o prenehanju funkcije dosedanje predsednice uprave družbe Karmen Dvorjak.

Najpomembnejše v tem trenutku je tako ohranjanje kontinuitete proizvodnih in prodajnih aktivnosti ter zagotavljanje likvidnosti za izplačilo plač in obveznosti družbe, so sporočili iz Polzele.

Sporazumni dogovor o prenehanju opravljanja funkcije predsednice uprave, ki ga je predlagala Karmen Dvorjak, je bi sklenjen po potrditvi prisilne poravnave januarja letos in spremembi lastniške strukture družbe, s čimer so upniki, ki so konvertirali terjatve v osnovni kapital, postali delničarji družbe.

"Ni bilo prisile s strani DUTB-ja"
Nadzorni svet je zanikal govorice, da naj bi bila Karmen Dvorjak prisiljena odstopiti na zahtevo Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki je 27-odstotna lastnica Polzele, oditi z mesta predsednice uprave.

Člani nadzornega sveta soglasno menijo, da je Karmen Dvorjak uspešno opravljala svoje delo, ki je bilo zahtevno. Na njenem mestu si v prvi vrsti želijo človeka z vizijo, kako zagotoviti stabilno finančno stanje za preživetje družbe v tekočem letu, ter seveda človeka z jasno usmeritvijo, kakšen naj bo nadaljnji razvoj družbe, da bodo zaposleni v podjetju motivirani za svoje delo in končni kupci zadovoljni s kakovostjo in pestro prodajno ponudbo, so sporočili.

Krašovcu, ki se je leta 2012 potegoval za mesto predsednika uprave, je nadzorni svet dodelil pripravo poslovne strategije in ključnih parametrov poslovanja v letu 2015. Ti morajo vsebovati tudi konkretne predloge za reševanje najpomembnejših odprtih problemov s posebnim poudarkom na likvidnostni problematiki.

Družba se je poleg odhoda Karmen Dvorjak seznanila še s potekom postopka prisilne poravnave ter gradivi za sklic skupščine Polzele.

Predsednica nadzornega sveta Polzele Branka Neffat upa, da bo tovarna v prihodnjem obdobju zmogla vse napore. "Verjamem, da bo tudi po uspešno opravljeni prisilni poravnavi dokazala, da je sposobna prevzeti vse funkcije in zagotoviti uspešno poslovanje. Preteklo obdobje smo preživeli po zaslugi tako potrpežljivih zaposlenih, predanega vodstva družbe in nadzornikov ter seveda tudi z razumevanjem in posluhom bank upnic ter resornih ministrstev," je še dejala predsednica nadzornega sveta.