Kdo kupuje Polzelo? Foto: BoBo
Kdo kupuje Polzelo? Foto: BoBo

Kdo je morebitni kupec, niso razkrili. Povedali so le, da gre za družbo iz Londona, ki v Evropi prodaja izdelke treh blagovnih znamk, med drugim spodnjega perila. Predsednica nadzornega sveta Polzele Branka Neffat je pojasnila, da so se zavezali, da do podpisa pogodbe ne bodo izdali imena.

Lastnik družbe, ki je podala ponudbo, ima sicer po besedah Neffatove v lasti skupno 23 tovarn, od tega šest v Evropi, skupno pa naj bi njegove družbe letno ustvarile milijardo evrov prihodkov.

Družba je podala zavezujoče pismo o nameri in trenutno opravlja skrbni pregled, ki naj bi bil končan čez 14 dni. Do takrat naj bi bila znana tudi odločitev bank, ki ponudbo proučujejo in na pobudo katerih Polzela išče strateškega partnerja.

Čakajoč na državno pomoč
Polzela čaka tudi na drugi del državne pomoči. Predsednica uprave Branka Dvorjak je bila danes na sestanku na ministrstvu za finance in v kratkem pričakujejo odobritev. "Glede na okoliščine" Polzela, ki je v prisilni poravnavi, uspešno izpolnjuje načrt finančnega prestrukturiranja, je dejala predsednica nadzornega sveta, predsednica uprave pa je zatrdila, da je načrt uresničljiv.

A prisilni upravitelj Polzele Kristijan Anton Kontarščak je v izrednem poročilu prejšnji mesec opozoril, da družba ne posluje skladno z načrtom finančnega prestrukturiranja, in od uprave zahteval nove ukrepe. Svetovalec uprave odvetnik Marko Zaman, sicer tudi predsednik Zbornice upraviteljev Slovenije, pa je na novinarski konferenci Polzele dejal, da je zahteva upravitelja v nasprotju z insolvenčnim zakonom.

Za morebitno spremembo načrta finančnega prestrukturiranja so zakonski roki že potekli, prav tako upravitelj ali upniki ne morejo več podati ugovora proti vodenju prisilne poravnave in zahtevati stečaja.