Srbski poslovnež Miodrag Kostić se je po pisanju medijev že pred časom zanimal za nakup portoroškega hotela. Foto: BoBo
Srbski poslovnež Miodrag Kostić se je po pisanju medijev že pred časom zanimal za nakup portoroškega hotela. Foto: BoBo
Kempinski kot kaže v srbske roke

Družba je registrirana v Fribourgu v Švici, po informacijah TV Slovenija pa je ta povezana z MK Grupo srbskega poslovneža Miodraga Kostića, ki se je po pisanju medijev že pred časom zanimal za nakup portoroškega hotela.

Za hotel Kempinski Palace so po informacijah televizije odšteli 25 milijonov evrov.

Prodaja kot del načrtovanega programa dezinvestiranja
Pogodba o prodaji je sicer začela veljati v četrtek, prodaja pa bo končana, ko bodo izpolnjeni vsi s pogodbo dogovorjeni odložni pogoji, so sporočili iz Istrabenzove hčerinske družbe.

Kot so zapisali, je prodaja Istrabenz hotelov Portorož del načrtovanega programa dezinvestiranja, ki je tudi dogovorjen z bankami upnicami. Dezinvesticija je namreč ključna za zmanjšanje kreditne zadolženosti skupine Istrabenz Turizem in za nadaljnji razvoj osrednjega produkta znamke LifeClass v Anti-Ageing Resort.

Dobri rezultati
Smiselnost novih vlaganj v portoroško letovišče temelji tudi na dobrih rezultatih in rasti poslovnih prihodkov v letu 2015 kot posledica vlaganj v prvem četrtletju lani.

Istrabenz Turizem je tako na portoroški destinaciji med aprilom in avgustom realiziral 179.000 prenočitev oz. pet odstotkov več kot v enakem obdobju lani, prav tako za pet odstotkov pa so bili višji poslovni prihodki, ki so znašali 13,3 milijona evrov. Poslovni izid Istrabenz Turizma pred amortizacijo, obrestmi in davki (EBITDA) je bil za 600.000 evrov oz. 17 odstotkov boljši kot v enakem obdobju lani.

Družba je v prvih osmih mesecih leta realizirala 231.470 prenočitev, 17,2 milijona evrov poslovnih prihodkov in EBITDA v vrednosti 3,8 milijona evrov, so še zapisali.

Štirje hoteli v hrvaške roke
Lani so lastnika sicer zamenjali še štirje drugi portoroški hoteli. Hotele Metropol, Roža, Barbara in Lucija so od Hotelov Bernardin kupili Hoteli Cavtat.

Kempinski kot kaže v srbske roke