Odpuščeni delavci so predvsem voznike, po katerih je po navedbah zavoda zlasti v mednarodnem prometu dovolj povpraševanja. Foto: MMC RTV SLO
Odpuščeni delavci so predvsem voznike, po katerih je po navedbah zavoda zlasti v mednarodnem prometu dovolj povpraševanja. Foto: MMC RTV SLO

Zavod za zaposlovanje je delavcem že ob začetku postopkov zaradi stečaja podal osnovne informacije ter obrazce za prijavo na jamstveni in preživninski sklad.

Večino odpuščenih delavcev pričakujejo v Ljubljani
Nekateri delavci so napovedali, da se bodo na zavod za zaposlovanje (po preteku 15-dnevnega odpovednega roka od prejema odpovedi) prijavili v drugih krajih. Večino od skupno okoli 550 delavcev, ki so dobili odpovedi, pa pričakujejo v Ljubljani v okviru današnjih posebnih terminov.

Delavci bodo lahko poleg vložitve zahtevka za denarno nadomestilo za čas brezposelnosti ter prijave na jamstveni in preživninski sklad izdelali tudi zaposlitveni načrt in se udeležili informativno-motivacijskega seminarja, so pojasnili na zavodu.

"Po voznikih je v mednarodnem prometu povpraševanje"
Delavce - gre predvsem za voznike, po katerih je po navedbah zavoda zlasti v mednarodnem prometu dovolj povpraševanja - bodo že danes in tudi v prihodnje obveščali ter jih napotovali na prosta delovna mesta.

Kot je znano, je družba Viator & Vektor Logistika, ki je v 100-odstotni lasti družbe Skupina Viator & Vektor, v stečaju od 8. septembra. Predlog za uvedbo stečajnega postopka je na ljubljansko okrožno sodišče podala uprava družbe. Stečajni upravitelj je Anton Jagodic, upniki pa lahko terjatve prijavijo do 8. decembra.