Iskrin elektromotor v primerjavi s klasičnimi krtačnimi motorji vse bolj prodira na trg zaradi številnih prednosti. Foto: BoBo
Iskrin elektromotor v primerjavi s klasičnimi krtačnimi motorji vse bolj prodira na trg zaradi številnih prednosti. Foto: BoBo

Redna proizvodnja se bo tako začela sredi leta 2013, pogodbo pa so sklenili za 14 let. Projekt pomeni za Iskro Avtoelektriko velik uspeh na tržnem segmentu avtomobilske industrije, ki se mu v prihodnje na svetovni ravni obeta precejšnja rast. Kot Nexteerjev razvojni dobavitelj postaja Iskra Avtoelektrika ena izmed vodilnih svetovnih proizvajalcev motorjev za električne servovolanske sisteme.

Nove zaposlitve in naprednejša tehnologija
Projekt bo zahteval 30 novih zaposlitev. V Iskri Avtoelektriki v ta namen v prihodnjih letih uvajajo tudi nove naprednejše tehnologije izdelave motorjev. Skupina s tem uresničuje strategijo uvajanja projektov z višjo dodano vrednostjo s področja tako imenovanih zelenih tehnologij, pri katerih je cilj učinkovita raba energije in zmanjševanje škodljivih vplivov v okolje.

Iskrin elektromotor v primerjavi s klasičnimi krtačnimi motorji vse bolj prodira na trg zaradi številnih prednosti. Te se kažejo predvsem v tišjem delovanju, daljši življenjski dobi ter večji moči in navoru. To pa se kaže v večji učinkovitosti in udobju, ki so ga deležni vozniki, ter prihranku pri porabi goriva, ki znaša tudi do pol litra na 100 kilometrov prevožene poti.

O sklenjenem poslu so spregovorili na sredini seji nadzornega sveta Iskre Avtoelektrike, uprava pa je predstavila tudi poslovanje družbe v prvih osmih mesecih letošnjega leta. Nadzorniki so podaljšali mandat Stanku Čokelcu v revizijski komisiji nadzornega sveta kot neodvisnemu zunanjemu strokovnjaku.