Pravih poslovnih idej po besedah urednice Edite Cetinski Malnar ni bilo vedno enostavno najti,
Pravih poslovnih idej po besedah urednice Edite Cetinski Malnar ni bilo vedno enostavno najti, "ampak z enkratno ekipo, Evo Uranjek, Simonom Vadnjalom in Markom Štorom, ki živimo za to oddajo, je delo užitek." Foto: Stane Sršen, RTV Slovenija
Peter Florjančič v oddaji Prava ideja

Nagrado InJo (Innovation Journalism) podeljuje Vibacom v sodelovanju z Univerzo Stanford v Silicijevi dolini. Za urednico, voditeljico in novinarko oddaje Edito Cetinski Malnar je to potrditev, da je Prava ideja! na pravi poti. Gledalcem namreč želijo pokazati, "kakšne so poti do uspeha, do inovativnih prebojev in koliko je tega znanja, koliko kreativnosti in ustvarjalnosti premoremo Slovenci, pa čeprav ali ravno v težkih časih".

Prava ideja! je na sporedu ob torkih ob 23.05 na 1. programu TV Slovenija, ponovitev je ob petkih ob 20. uri na 2. programu TV Slovenija. Več o oddaji si lahko preberete na spletni strani www.rtvslo.si/pravaideja in na Facebook strani www.facebook.com/PIdeja.

Nagrajena oddaja in prispevek
In prav to sta prikazovala tudi nagrajena prispevka. Edita Cetinski Malnar je namreč nagrado prejela za oddajo s Petrom Florjančičem, 92-letnim slovenskim inovatorjem, ki je med drugim izumil diaokvirček, malo stekleničko za parfum, razpršilec za parfum in ukrivljene palice za smuk. Pred RTV-jevo kamero je Florjančič s Palomo podpisal pogodbo za svoj novi izum, ki bo omogočil več deset novih delovnih mest.

Priznanje je dobila tudi novinarka oddaje Eva Uranjek za prispevek o Googlu, ki so ga posneli ob obisku Silicijeve doline.

Oddajo o inovatorju Petru Florjančiču si lahko ogledate v videoposnetku na desni strani.


Že 100 oddaj
10. maja na sporedu že 100. oddaja, saj je ustvarjalcem kljub najhujši gospodarski krizi uspelo pokazati 100 uspešnih zgodb. "Najbolj me osrečijo številni odzivi gledalcev, ki pravijo, da jim predstavljamo navdih, da jim dajemo pogum in nove ideje za uresničitev svojih sanj," ob tem pravi urednica.

Peter Florjančič v oddaji Prava ideja