Blagovno znamko Polzela je kupila estonska družba Sirekar Hulgi OÜ, za kar je skupaj z zalogami izdelkov odštela 389.000 evrov. Foto: BoBo
Blagovno znamko Polzela je kupila estonska družba Sirekar Hulgi OÜ, za kar je skupaj z zalogami izdelkov odštela 389.000 evrov. Foto: BoBo

Izklicno ceno je stečajni upravitelj postavil pri 19.350 evrih, varščina je 1.935 evrov. Na zadnji javni dražbi je izklicna cena znašala 21.480 evrov.

Hohnjec želi prodati tudi trgovino na Miklošičevi ulici v Celju, za katero je izklicno ceno določil pri približno 69.000 evrih, vendar za to prodajo potrebuje mnenje ločitvenega upnika Slovenskega državnega holdinga. Poleg omenjenih trgovin ima polzelska tovarna še prodajni enoti v Ljubljani in Novem mestu, ki ju bodo skušali tudi prodati.

Tovarniški kompleks na Polzeli, ki med drugim obsega novo in staro upravno stavbo, prodajalno outlet, vratarnico, barvarno, pakirnico, šivalnico in pripadajoča zemljišča pa namerava stečajni upravitelj prodajati prihodnje leto.

Stečajni upravitelj je sicer septembra lani prodal blagovno znamko Polzela estonski družbi Sirekar Hulgi OÜ, za kar je ta takrat skupaj z zalogami gotovih izdelkov odštela 389.000 evrov. Estonci so septembra najeli tudi prodajalno Polzele ob tovarniškem kompleksu na Polzeli.

Najem bo trajal vsaj leto dni, mesečna najemnina pa znaša 530 evrov. Lani je Estoncem v najem oddal tudi del tovarniškega kompleksa, ki ga uporabljajo za skladiščenje. Estoncev pa medtem po Hohnječevih pojasnilih ne zanima nakup tovarniškega kompleksa, saj ne razmišljajo o nadaljevanju proizvodnje v Tovarni nogavic Polzela.

Poleg omenjene prodaje blagovne znamke in zaloge gotovih izdelkov je stečajnemu upravitelju doslej uspelo prodati apartma v Čatežu in parkirišče pri tovarni, medtem ko je bila prodaja opreme, ki jo je ponujal na spletni dražbi, kljub velikemu zanimanju le delno uspešna.