Nagrade za uspešno poslovanje družb si delijo vodilni, delavci pa pri dobičku po večini izpadejo. Foto: MMC RTV SLO
Nagrade za uspešno poslovanje družb si delijo vodilni, delavci pa pri dobičku po večini izpadejo. Foto: MMC RTV SLO
Denar
Dužba lahko delavcem izplača največ 20 odstotkov čistega dobička posameznega poslovnega leta, vendar ne več kot 10 odstotkov letnega bruto zneska plač, izplačanih v družbi v poslovnem letu. Poleg tega zakon določa tudi najvišji znesek, ki ga lahko prejme delavec v posameznem poslovnem letu. To je pet tisoč evrov. Foto: MMC RTV SLO

Državni zbor je pred dobrim letom in pol, marca 2008, sprejel zakon o udeležbi delavcev pri dobičku, s katerim so želeli omogočiti, da so lahko zaposleni udeleženi pri delitvi dobička gospodarskih družb. Evropska unija je namreč že dolgo opozarjala na pomembnost uvedbe takšne finančne participacije, saj se na ta način ustvarja bolj pozitivno delovno okolje.

Ponekod obveza, pri nas možnost
V nekaterih državah je udeležba delavcev pri dobičku družbe obvezna, pri nas pa je zakonodajalec to postavil kot možnost. Tako delodajalec kot delavec se lahko prostovoljno odločita, ali bodo uvedli oziroma sprejeli takšno udeležbo.

Kot kažejo podatki ministrstva za gospodarstvo, se je za to letos odločilo le 21 družb. Zakon sicer predvideva delniško in denarno shemo delitve dobička med delavce, odvisno od tega, ali so to kapitalske ali javne delniške družbe.

Katere družbe omogočajo participacijo delavcev pri dobičku, lahko pogledate tukaj.

Čeprav je država omejila, koliko lahko družba delavcem izplača - največ 20 odstotkov čistega dobička posameznega poslovnega leta oziroma najvišji znesek na delavca lahko znaša pet tisoč evrov - pa družbe očitno ne menijo, da bi to sploh bilo potrebno.

Sindikati s pesimističnim pogledom
"Dokler ne bo zagotovljena obvezna participacija zaposlenih na dobičku in dokler ne bo z zakonom določeno, da uprave in lastniki lahko participirajo na dobičku le pod pogojem, da participirajo tudi zaposleni, ne bo premikov, kljub določenim že v sistem vgrajenim davčnim spodbudam," so o tem za MMC dejali v sindikatu Pergam.

V Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije pa menijo, da je udeležba delavcev pri dobičku stvar družbene odgovornosti, da se tudi zaposlenim prizna njihov delež pri poslovnih uspehih, "saj ne moreta na tem participirati le kapital in managament."

A v mnogih podjetjih so sindikati, po trditvah ZSSS-ja, podali pobudo, pa je ta zaradi visokega praga odločanja na skupščinah, ki niso imele zadosti kvoruma, padla v vodo. "Je pa tudi precej podjetij, ki tega niso želela izplačati, kljub ustaljeni praksi prejšnjih let. Npr. Pivovarna Union, saj so gospodje denar potrebovali za lastninjenje," so še dodali.