Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Na cestah po državi je več zastojev. Preverite stanje v prometu.

Avtorji Ana Svenšek

Odzivi politike Janša: Vladna koalicija je poražena. Golob: Leva sredina je dobila več glasov kot desnica.

09.06.2024

"Kaže, da bo vladna koalicija na teh evropskih volitvah kot celota izrazito poražena," je predsednik SDS-a Janša poudaril v prvem odzivu po delnih izidih evropskih volitev. Premier Golob pa je vesel višje volilne udeležbe, kot je bila v preteklosti.

80 let od izkrcanja v Normandiji Dan D ali največja kopenska, pomorska in letalska operacija 2. svetovne vojne

06.06.2024

Pred 80 leti je nad obalami Normandije potekala največja kopenska, pomorska in letalska operacija - izkrcanje na tisoče zavezniških vojakov, da bi prevesili tehtnico vojne na svojo stran. To je bil dogodek, ki so ga okupirana ozemlja močno pričakovala.

Simpozij 250 let Splošnega šolskega reda: Kakovostno šolanje je eden temeljnih postulatov uspešne družbe

23.05.2024

Spomin na Marijo Terezijo se je ohranil v stoletjih in je med javnostjo živ še danes. Med njenimi reformami je ena najpomembnejših uvedba množičnega izobraževanja. Ob 250. obletnici so na znanstvenem simpoziju osvetlili okoliščine in vpliv te reforme.

Referendumi 2024 Podporniki pomoči pri končanju življenja: Gre za interes vseh, tudi če pravice ne bodo uveljavili

20.05.2024

Na referendumu volivce čaka odločitev, ali naj v Sloveniji z zakonom omogočimo pravico do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Zagovorniki želijo z zakonom neozdravljivo bolnim z neznosnimi bolečinami zagotoviti možnost dostojanstvene smrti.

Dan upora proti okupatorju Vojna skozi otroške oči: Ko bi pa vedeli, kaj nas čaka, bi se še bolj bali

27.04.2024

Po drugi svetovni vojni smo verjeli, da se takšne grozote ne bodo več ponovile, se strinjajo stanovalci Doma starejših Fužine, še zadnja generacija, ki je to vojno doživela in z njo izgubila brezskrbno otroštvo. A žal se strahote dogajajo tudi danes.

Medijski akt "Sprejetje akta o svobodi medijev je ob vseh pritiskih velik dosežek"

03.05.2024

Akt o svobodi medijev, ki so ga sprejeli v tem sklicu evropskega parlamenta, je po mnenju strokovnjakov velik dosežek sam po sebi. "Evropska unija se področja medijev ni želela lotiti vse od svojega nastanka," pojasnjuje Marko Milosavljević.

Stavka zdravnikov Ministrstvo in ZZZS: Neizdaja bolniškega lista je v škodo pacienta

24.01.2024

Teče deseti dan zdravniške stavke. Stališče ministrstva za zdravje je, da so pacienti tisti, ki so šibkejši. Ko se pojavi dvom o tem, čigava pravica mora obveljati, se moramo zato po besedah Jasne Humar postaviti na stran bolnikov.

Restavriranje del na papirju Delo na papirju je lahko na ogled na šibki svetlobi tri mesece, nato mora za tri leta v temo

22.12.2023

"Včasih rezultat ni tak, kot bi ljudje pričakovali, ker novega izdelka ne moreš narediti. To je posebej vidno pri papirju. Predvsem skrbimo, da ne propada naprej," o delu v konservatorsko-restavratorski delavnici Narodne galerije pravi Tina Buh.

Reportaža Imamo poplavo knjig, a starejših ni mogoče nadomestiti. Obstaja en izvod in potem je konec.

16.12.2023

Za narod, ki je svoj obstoj temeljil na kulturni zgodovini, je dediščina knjig in kodeksov velikega pomena. Za ohranjanje te zapuščine skrbijo v Arhivu RS, kjer nas je z restavriranjem knjig, papirja in pergamenta seznanila Blanka Avguštin Florjanovič.

Gospodarstvo "Ne bomo pozivali na ulice, a ukrepe je treba uravnotežiti"; srečanje z Golobom v sredo

04.12.2023

Predsednice in predsedniki 15 gospodarskih in kmetijskih organizacij ter združenj zavračajo dodatne obremenitve. Prepričani so, da je razbremenitev gospodarstva ključna. Prav tako so nezaupljivi do zadnjega vabila predsednika vlade.

Dediščina Od številnih spomenikov Karađorđevićem v Sloveniji ni ostalo skoraj nič, rastejo le še lipe

01.12.2023

20. stoletje je za Slovence stoletje različnih držav in ureditev. Kot so si sledile politične entitete in oblastniki, tako so se zamenjevali tudi spomeniki in obeležja. Kaj je ostalo iz časa kraljev Karađorđevićev, so raziskovalci opisali v novi knjigi.

Drugo zasedanje Avnoja 80 let od noči, v kateri so začrtali obrise povojne države

29.11.2023

"Jugoslovanski narodi ne priznavajo razkosanja Jugoslavije," je bilo slišati na drugem zasedanju Avnoja, na katerem so sprejeli za Slovence in druge priznane narode pomembno odločitev, da bo nova država urejena kot federacija republik.

Stran 1 od 47
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov