Premraženi delavci še niso obupali in vztrajajo pri svojem. Že dve mrzli noči so prespali na prostem, nekateri na starih žimnicah, drugi v avtomobilih. Foto: MMC RTV SLO
Premraženi delavci še niso obupali in vztrajajo pri svojem. Že dve mrzli noči so prespali na prostem, nekateri na starih žimnicah, drugi v avtomobilih. Foto: MMC RTV SLO
Delavci trdijo, da jim je Perković obljubil plačilo že 25. februarja, ker pa se to ni zgodilo, so ga v soboto obiskali na domu, a jih je nagnal s svojega dvorišča. Foto: MMC RTV SLO
Že leto in pol brez plač

stavka že tretji dan, saj že leto in pol niso prejeli plač. Obiskali so jih tudi z veleposlaništva BiH-a in Srbije, v četrtek pa naj bi prišel še inšpektor za delo.

Premraženi delavci še niso obupali in vztrajajo pri svojem. Že dve mrzli noči so prespali na prostem, nekateri na starih žimnicah, drugi v avtomobilih.

Kot sta še poročali novinarki TV Slovenija Vesna Fujs in Petra Štolar, njihov delodajalec, samostojni podjetnik Zoran Perković, ki tudi danes ni želel pred kamero, izvaja drage projekte, s katerimi služi več tisoč evrov. Med zadnjimi večjimi je na primer komunalno opremljanje obrtne cone Lik 2 v Kočevju.

Delodajalec jih je nagnal s svojega dvorišča
Delavci trdijo, da jim je Perković obljubil plačilo že 25. februarja, ker pa se to ni zgodilo, so ga v soboto obiskali na domu, a jih je nagnal s svojega dvorišča.

Od tedaj se obe strani nista srečali. V sindikalni centrali so prepričani, da gre v tem primeru za trenutni odraz dogajanja na trgu dela v Sloveniji.

Goran Lukič iz Zveze svobodnih sindikatov bi tako Perkovića vprašal: "Kako si je sploh dovolil to narediti, da je 14 mesecev zapored delavcem plačeval tistih 10, 20 evrov. Tu gre za neverjetno izkoriščanje.«

Po današnjem obisku predstavnikov veleposlaništev pa je še nekaj upanja, saj bodo predstavniki držav, katerih državljani so ti delavci, opozorili na to, da imajo vsi urejene vse papirje in dovoljenja.

Inšektorat za delo zelo skop z informacijami
Na inšpektoratu za delo pa so bili danes zelo skopi z informacijami. Sporočili so le, da bodo več o primeru povedali po koncu postopka, to naj bi se zgodilo jutri čez dan, ko bi na kraj dogodka prišel tudi glavni delovni inšpektor, je še poročal TV Dnevnik.

Že leto in pol brez plač