Sanacija primorske železnice po lanskem žledu bo skupaj trajala skoraj dve leti. Foto: SŽ
Sanacija primorske železnice po lanskem žledu bo skupaj trajala skoraj dve leti. Foto: SŽ

Na Slovenskih železnicah so pojasnili, da dela na desnem tiru med Logatcem in Borovnico še potekajo, končana pa naj bi bila junija. Na tem odseku nameščajo vodnike voznega omrežja, med Borovnico in Verdom pa postavljajo drogove voznega omrežja in pritrjujejo kovinsko opremo.

Dela potekajo tudi na postajah Verd in Logatec, kjer gradijo portalne konstrukcije. V Logatcu s postavljanjem nosilnih portalov že končujejo, na železniški postaji v Verdu pa začenjajo z graditvijo temeljev in portalov. Trenutno poteka razpisni postopek za vlečenje vodnikov vozne mreže, dela na postaji Verd pa bodo po načrtih prav tako končana junija.

V tem času bodo vzporedno izvajali tudi dela na levem tiru med Borovnico in Logatcem. Na levem tiru bodo zgradili temelje in postavili drogove voznega omrežja ter montirali kovinsko opremo. Dela na tem tiru bodo potekala od maja do julija. Po namestitvi vodnikov na levem tiru, kar bo končano predvidoma avgusta, pa bo tudi levi tir usposobljen za vožnjo električnih lokomotiv.

Po elektrifikaciji obeh tirov in drugih delov bodo opravljena še druga manjša dela, zato bodo vse aktivnosti končane predvidoma jeseni, so še navedli na Slovenskih železnicah. Z deli se bo izboljšala tudi prevoznost odsekov z nedavno uvedeno omejitvijo hitrosti.