Foto: BoBo
Foto: BoBo

Finance poročajo, da naj bi nadzorni svet Telekoma Slovenije odločitev o prodaji Planet TV-ja preložil na torek. Razlog naj bi bil to, da so imeli nadzorniki premalo časa za pregled ponudb.

Telekom naj bi za Planet TV po medijskih navedbah od Madžarov sicer iztržil pet milijonov evrov.

V Telekomu Slovenije, kjer prodajnega postopka ne komentirajo, se sicer že nekaj časa ukvarjajo z vprašanjem, kaj storiti z družbo Planet TV, ki upravlja istoimenski televizijski program. Telekom naj bi po navedbah Dela od ustanovitve omenjene družbe do zdaj v obliki kapitalskih vložkov, plačanih reklam, posojil in drugih storitev skupaj namenil 80 milijonov evrov.

23 milijonov plačila Grkom

Zadnji strošek je nastal ob izvršitvi odločitve arbitražnega sodišča v Švici, ki je ugotovilo, da je družba Antenna Slovenia pravilno uveljavila prodajno opcijo v družbi Antenna TV SL, ki izdaja program Planet TV, in je tako Telekomu Slovenije za 34-odstotni delež v tej družbi skupaj s stroški spora in zamudnimi obrestmi naložilo skoraj 23 milijonov evrov plačila. Telekom je zato decembra lani postal tudi edini lastnik družbe Planet TV, spor z Grki pa je močno oklestil lanski dobiček Telekoma Slovenije, ki je dosegel le 1,2 milijona evrov.

Telekom je sprva nameraval z novim strateškim partnerjem dokapitalizirati hčerinsko družbo Planet TV, sredi marca letos pa je med možnosti dodal tudi prodajo 100-odstotnega lastniškega deleža v tej družbi.

Televizijski program Planet TV je sicer začel oddajati, sprva samo s prenosom nogometne lige prvakov, septembra 2012, okoli mesec dni po tistem, ko je vodenje uprave Telekoma Slovenije prevzel Rudolf Skobe.