Če Celovški dvori prestanejo tehnični pregled, bi se prvi stanovalci lahko vselili še ta mesec. Foto: MMC RTV SLO
Če Celovški dvori prestanejo tehnični pregled, bi se prvi stanovalci lahko vselili še ta mesec. Foto: MMC RTV SLO
Gradbišče
Vsa dela še niso opravljena, treba je še namestiti žaluzije, nekaj strojne inštalacije, kar pa naj bi izvedli do konca septembra. Foto: Thinkstock

Tehnični pregled lahko poteka zato, ker so se predstavniki podizvajalcev, Mestne občine Ljubljana in Nove Ljubljanske banke - banka je zagotovila večji del posojil -, dogovorili o dokončanju projekta. Vsa dela še niso opravljena, treba je namestiti še žaluzije, nekaj strojne inštalacije, kar pa naj bi izvedli do konca septembra, a bi stanovalci stanovanja lahko začeli prevzemati konec avgusta.

Za MOL je najpomembneje, da se čim prej pridobi uporabno dovoljenje, da bi se družine lahko začele vseljevati do začetka šolskega leta. Podizvajalci so zato pohiteli in v ponedeljek zvečer končali dela, ki so pogoj za tehnični pregled, je pojasnil predsednik Združenja izvajalcev zaključnih del v gradbeništvu v okviru GZS-ja Mirko Požar.

Izvedba predaje stanovanj bo tehnično zahtevna
Direktorica Javnega stanovanjskega sklada MOL-a Jožka Hegler je ob tem dejala, da uporabno dovoljenje nestrpno pričakujejo, saj na vselitev čaka veliko upravičencev, a ob tem dodala, da bo uporabno dovoljenje izdano, ko bodo za to izpolnjeni vsi pogoji.

MOL bo, ko jih bo izvajalec del pozval k prevzemu stanovanj, opravil še kakovostni pregled stanovanj. Predpreglede so že opravili, tako da stanje poznajo, je pojasnila Heglerjeva. Pri tem je opozorila še, da je prihodnjih najemnikov veliko, zato bo izvedba predaje stanovanj tehnično zahtevna. Ker se šolsko leto približuje, si želijo, da bi stanovanja predali čim prej in bi starši v bližnje vrtce in šole že lahko vpisali svoje otroke.

Preboj na sestanku pri Pahorju
MOL in stanovanjski sklad sta pridobila 344 stanovanj, 75 pa jih ima v lasti republiški stanovanjski sklad, a bodo tudi ta razdeljena upravičencem, ki so se prijavili na razpisih občinskega sklada.

Požar je ob koncu še dejal, da so podizvajalci z banko dosegli dogovor na sestanku pri premierju Borutu Pahorju 13. julija, banka pa se je po njegovih besedah precej potrudila, da se je projekt premaknil naprej. Podizvajalci so namreč terjatve (dali so tudi določene popuste) dobili delno poplačane, zato so se odločili predati dokumentacijo.