Oba tabora sta čedalje bolj vsaksebi. Foto: Reuters
Oba tabora sta čedalje bolj vsaksebi. Foto: Reuters

Zaradi očitkov, da je banka ponarejala podpise svojih strank, so odgovorni v banki prejšnji teden sprožili notranji nadzor. "Pregled je pokazal, da do ponarejanja podpisov s strani banke ni prišlo. Zato v banki pričakujemo javno opravičilo Združenja frank, sicer bomo razmislili o možnih pravnih ukrepih," so zapisali v sporočilu za javnost.

A predsednik Združenja frank Aleš Majcenovič je odločen: "Vsekakor se ne nameravamo javno opravičiti, saj nismo naredili nič narobe, še vedno stojimo za svojimi trditvami, da je podpis ponarejen."

Sprašuje se tudi o verodostojnosti notranjega nadzora v banki; čudi se, da so nadzor končali že v nekaj dneh. "Mi smo na izsledke grafološke analize čakali skoraj mesec dni. Zdi se nam prav neverjetno, da so v bankah končali v nekaj dneh," je pristavil.

Bo padla še ena kazenska ovadba?
In medtem ko Združenje frank in banka čedalje bolj zaostrujeta besede, Božidar Novak, ki je najel posojilo prav pri banki Raifeisen, trdi, da izjave o valutnem tveganju ni podpisal. Tudi njegova partnerica trdi, da ni podpisala izjave v njegovem imenu. "Ne vem, kako potekajo njihovi interni nadzori. Podpis ni najin, pošto sva prejela od Refifeisen Bank, to so nama oni dostavili in na tej pošti podpis ni njegov," trdi njegova žena.

Ali bosta zoper banko vložila kazensko ovadbo, se bosta odločila prihodnji teden, ko se bosta sestala z vodstvom banke.