Dolgove je poravnalo okoli 7 odstotkov zavezancev, ki so uvrščeni na seznam. Foto: MMC RTV SLO
Dolgove je poravnalo okoli 7 odstotkov zavezancev, ki so uvrščeni na seznam. Foto: MMC RTV SLO
Dolžniki
Primerjava števila dolžnikov in zneska dolga po objavi treh seznamov davčnih dolžnikov (klik za povečavo). Foto: MMC RTV SLO/Durs
carina
Na seznamu dolžnikov carinski upravi je 91 pravnih in fizičnih oseb. Foto: BoBo

V obdobju po drugi objavi seznama je dolgove sicer poravnalo 1.067 dolžnikov (skupaj so poplačali 4.817.274 evrov dolgov), a si je v tem času vpis na seznam prislužilo 226 novih dolžnikov. Vsi skupaj državi dolgujejo 11.109,427,45 evrov.

Kot pojasnjujejo na Dursu, so na seznamu davčni zavezanci, ki ali niso plačali davčnih obveznosti ali pa do izteka roka (25. maj) niso predložili obračunov davčnega odtegljaja za izplačilo plače in nadomestilo plače, njihove obveznosti na ta dan pa so presegale pet tisoč evrov.

Davčni zavezanci imajo tako še do 24. 6. 2013 čas, da pogledajo in uredijo svojo knjigovodsko kartico in morebiten zapadel dolg poravnajo oziroma da predložijo obračun davčnega odtegljaja in se tako izognejo javni objavi na novem seznamu, ki bo javno objavljen do 10. julija 2013, so znova opozorili na Dursu.

Nov seznam tudi s carinske uprave
Nov seznam davčnih dolžnikov je objavila tudi Carinska uprava. Višina dolga pa se je v primerjavi s prejšnjim mesecem povečala za 178.000 evrov.

Na novem seznamu davčnih dolžnikov carinske uprave seznamu je 56 pravnih in 35 fizičnih oseb. Novi so štirje dolžniki, ki so vsi pravne osebe.

Trije izmed novih dolžnikov so v razredu dolžnikov od 5.000 do 10.000 evrov, eden izmed dolžnikov pa sodi v razred od 100.000 do 300.000 evrov, vendar je po navedbah carinske uprave večina njegovega dolga že izterjanega.

Seznam davčnih dolžnikov pa bo danes objavila tudi Davčna uprava RS-a.