Drugi največji slovenski mobilni operater bi prevzel kakšnega izmed tekmecev. Foto: BoBo
Drugi največji slovenski mobilni operater bi prevzel kakšnega izmed tekmecev. Foto: BoBo

Predsednik uprave drugega največjega slovenskega mobilnega operaterja Simobil Dejan Turk je potrdil interes za povezavo oziroma nazadnje prevzem kakšnega tekmeca na slovenskem trgu.

"Za nas so zanimive povezave, ki so zelo dolgoročne. In seveda najbolj dolgoročno je, če bi prišli v položaj, ko bi lahko prišlo do nekega prevzema, čeprav se sicer prevzem včasih začne s kakšnim strateškim partnerstvom," je pojasnil Turk in dodal, da sta tako T2 kot Tušmobil v danem trenutku oziroma tudi v prihodnosti zanimiva.

"Na eni strani je namreč prišlo do spremembe lastništva, pri čemer smo optimisti, da bomo z novimi lastniki lahko našli lažji pogovorni jezik, predvsem kar se tiče finančnih pričakovanj. V primeru podjetja Tušmobil pa tudi imamo znanega lastnika, pri čemer tudi upam, da bomo lahko začeli konstruktivne pogovore," je pojasnil direktor Simobila in dodal, da pogovori potekajo, a da niso še v položaju, ko bi lahko rekli, da so blizu kakšni rešitvi.

T2 nima nobenih informacij
V T2-ju so bili presenečeni nad pojasnili Turka, saj trenutno ne potekajo nobeni pogovori o iskanjih morebitnih partnerjev ali novih lastniških povezavah, ne Simobila ali njegovega lastnika Telekom Austria kot tudi ne katere koli druge družbe, so sporočili iz T2-ja in dodali, da sicer s Simobilom od aprila lani uspešno poslovno sodelujejo pri mobilnem gostovanju.

"Cilj novih lastnikov družbe T2, ki so v lastništvo vstopili po uspešno potrjeni prisilni poravnavi lani februarja, je dolgoročna stabilizacija družbe T2," so še zapisali v T2-ju.