T-2 bo svoje dolgove poravnal v okviru prisilne poravnave. Foto: www.t-2.net
T-2 bo svoje dolgove poravnal v okviru prisilne poravnave. Foto: www.t-2.net

Prisilno poravnavo družbe je že avgusta podprlo zadostno število upnikov, a je Telekom Slovenije kot eden upnikov na mariborsko sodišče vložil ugovor proti vodenju postopka prisilne poravnave. V Telekomu so bili prepričani, da je uspešna prisilna poravnava malo verjetna, ter da bi bili upniki T-2 s stečajem bolje poplačani.
Na njihovi strani je bilo deloma tudi izvedensko mnenje finančnega izvedenca Draga Dubrovskega. Ta meni, da načrt finančnega prestrukturiranja ni na tako trdnih nogah, da bi lahko brezpogojno zatrdil, da bo predlagana prisilna poravnava lahko uspešna.
Problematični se mu zdijo predvsem načini poplačila, ki temeljijo predvsem na obljubljenem dobičku v naslednjih desetih letih in to kljub temu, da do zdaj družba z dobičkom še nikoli ni poslovala.
V T-2 zadovoljni
"Odločitev sodišča je dejansko pritrdila našim dosedanjim navedbam. Verjamem, da smo zaupanje upnikov, ki so že avgusta letos glasovali za prisilno poravnavo, upravičili predvsem z uspešnim poslovanjem, ki ga potrjujemo že vse od začetka postopka prisilne poravnave," je ob odločitvi sodišča povedal direktor družbe T-2 Uroš Rožič.
Poudaril je, da je letošnje poslovanje že od začetka prisilne poravnave stabilno. Število naročnikov narašča, kar se odraža tudi v rasti prihodkov. Od začetka postopka prisilne poravnave pa do konca oktobra so ustvarili 40,4 milijona evrov prihodkov od prodaje in 4,3 milijona evrov prostega denarnega toka, ki ga bo družba lahko namenila poplačilu upnikov in nadaljnjim investicijam. V tem času so v T-2 pridobil več kot 20.000 novih naročnikov.