V T-2 menijo, da ni razloga za uvedbo stečaja, razen želje po ohranitvi položaja Telekoma. Foto: www.t-2.net
V T-2 menijo, da ni razloga za uvedbo stečaja, razen želje po ohranitvi položaja Telekoma. Foto: www.t-2.net
Stečaj Zvonov in T-2?

T-2 je pretekli mesec tako ustvaril 3,8 milijona evrov prihodkov oz. dobro desetino več kot v istem obdobju lani in štiri odstotke več kot avgusta. Samo septembra so tako pridobili več kot 1.800 novih naročnikov, kar je največja mesečna rast letos, so sporočili iz družbe.

Rast so imeli prav v vseh segmentih poslovanja, kar pomeni, da so dosegli najvišje število naročnikov v zgodovini družbe, dodajajo.

Načrtujejo, da bodo leto sklenili s 7,2 milijona evrov izgube, trenutni poslovni rezultati pa kažejo, da je dobiček iz poslovanja pred obrestmi, davkom in amortizacijo za okoli 800.000 evrov višji od načrtovanega. Dobičkonosnost naj bi dosegli že konec leta 2012.

Telekom hoče stečaj, T-2 se upira
Sicer pa je za torek razpisana nova obravnava v primeru ugovora Telekoma Slovenije zoper postopek prisilne poravnave. V Telekomu namreč menijo, da bodo kot upnik v primeru stečaja T-2 poplačani bolje kot v prisilni poravnavi.

"Prepričani smo, da s poslovanjem družbe … dokazujemo, da smo sposobni upnikom zagotoviti napovedano dinamiko poplačil. Celo več. Upniki so že izkazali visoko mero zaupanja v naše poslovanje, saj so v več kot zadostni večini glasovali za prisilno poravnavo," je ob tem poudaril prvi mož T-2 Uroš Rožič.

V omenjeni družbi ocenjujejo, da Telekom Slovenije z ugovorom ščiti predvsem svoj položaj s prevladujočo tržno močjo, medtem ko ga preostali upniki ne zanimajo in pričakujejo, da bo sodišče zahtevo Telekoma zavrnilo.

Stečaj Zvonov in T-2?