Maksima Holding od petih podjetji ne bo kupovala delnic Istrabenza. Foto: MMC RTV SLO
Maksima Holding od petih podjetji ne bo kupovala delnic Istrabenza. Foto: MMC RTV SLO
Bavčar odstopa od prevzema Istrabenza

Razlog so tako spremenjene okoliščine, da predpogodba, če bi bile okoliščine ob njeni sklenitvi takšne kot zdaj, niti ne bi bila sklenjena. Predpogodba, ki je bila sklenjena spomladi, tako poleg Maksime Holdinga, NFD Holdinga, Finetola, Maksime Investa, Diamonda in Fidine ne veže več.

Maksimi Holding tako ni treba skleniti glavne pogodbe, s katero bi od omenjenih družb kupila 1.267.153 delnic družbe Istrabenz po ceni 102,5 evra za delnico oziroma skupno 129,9 milijona evrov. Enotni tečaj delnice Istrabenza se je v sredo oblikoval pri 23,54 evra.

Sporazum, ki je določal pa je usklajeno delovanje omenjenih šestih družb pri prevzemni ponudbi Istrabenza, ki naj bi jo objavila Maksima Holding oziroma tretja pravna oseba, med drugim vsebuje rok, v katerem bi morala Maksima Holding od ostalih odkupiti omenjeni delež. Rok se izrteče opolnoči, družbe pa bi v tem primeru dobile povrnjeno kupnino za delnice iz prevzema, povečano za 1,3 odstotka.

Maksima Holding ima sicer v časti slabo četrtino Istrabenza, njen lastnik pa je družba FB Investicije, katere največji lastnik je predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar.

A. M.

Bavčar odstopa od prevzema Istrabenza