Štorman je prepričan, da je KBM Leasing hotel prodal prepoceni. Foto: MMC RTV SLO
Štorman je prepričan, da je KBM Leasing hotel prodal prepoceni. Foto: MMC RTV SLO

Štormanu, kmalu po novem letu je zaradi finančnih težav ostal brez hotela v Celju, ki ga je za 1,35 milijona evrov družbi Administrator prodal KBM Leasing, je tako uspelo zavarovati svoje denarne terjatve do KBM Leasinga. Blokada po njegovem mnenju dokazuje, da je omenjena hčerinska družba (z njo je Štorman imel sklenjeno tudi lizinško pogodbo) NKBM-ja hotel prodala prepoceni, in to skupaj z opremo, ki je bila v lasti gostinca.

NKBM mora zdaj na računu KBM Leasinga najti dobre tri milijone evrov za zavarovanje Štormanovih terjatev, ki jih ima do lizinške hiše. Ker KBM Leasing v začetku tedna na računu ni imel dovolj denarja, je do treh milijonov njegov račun blokiran.

V KBM Leasingu zatrjujejo, da pri reševanju zadeve vseskozi ravnajo zakonito, uradno pa komentarjev ne dajejo. Neuradno pa je lizinška hiša glede Štormanovega predloga za izvršbo že vložila kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe izvršbe. Po mnenju KBM Leasinga terjatve Štormana do njih namreč ne obstajajo.

Slabo poslovanje gostinca
Sicer pa je Štorman v težavah tudi pri poslovanju s svojimi preostalimi lokali. Kot piše današnji Večer, je večina zaposlenih, približno 65 ljudi, z izjemo tistih, ki delajo v njegovem domačem gostišču v Šempetru, na čakanju, v negotovosti so tudi zaposleni v obratu v Parižljah, drugi njegovi lokali pa so zaprti.

Gostinec, ki je ves čas deloval kot samostojni podjetnik, je z družino odprl družbo z omejeno odgovornostjo, ki jo vodi hči Elizabeta. S tem očitno želi zavarovati vsaj svoj prvi gostinski lokal ob domači hiši, kar pa bi v primeru stečaja lahko bilo sporno za upnike. O tem, ali je Štorman zrel za stečaj, ki ga predlaga prav KBM Leasing, bo celjsko sodišče odločalo na naroku v sredo.