Hotel morajo novi lastniki vrniti v osmih dneh. Foto: MMC RTV SLO
Hotel morajo novi lastniki vrniti v osmih dneh. Foto: MMC RTV SLO

Sodnica celjskega okrajnega sodišča Sanda Klanšek je izdala sodbo, s katero je na 52 straneh znanemu gostincu Zvonetu Štormanu ugodila v najpomembnejših zahtevkih. Celjski Eurotas mora tako Štormanu v osmih dneh in pod izvršbo vrniti hotel ob Mariborski cesti v Celju. Eden najbogatejših slovenskih nepremičninarjev Aleksander Jančar tako v hotel ne sme več posegati, je za TV Slovenija poročala Petra Bezjak.

Hotel Štorman, ki ga je Eurotas preimenoval v hotel Celeia, mora biti vrnjen v prejšnje stanje, v posest pa ga bo prevzela Štormanova stečajna upraviteljica Anja Markovič Čas, saj je Štorman lani pristal v osebnem stečaju.

Nezakonit pompozni prevzem
Spomnimo, pred letom in pol je odvetnik Franci Matoz po pooblastilu KBM Leasinga s pomočjo varnostnikov pompozno vkorakal v hotel Štorman, ga zapečatil in pregnal zaposlene. KBM Leasing, ki je hotel prodal celjskemu nepremičninskemu mogotcu Aleksandru Jančarju, Franci Matoz in Tomaž Kranjc, ki je Matozu pomagal zavzeti hotel, bi morali posest odvzeti po pravni poti, ugotavlja sodišče. Vsem naštetim ni uspelo dokazati, da so se s Štormanom dogovarjali o prostovoljni izpraznitvi.

Jančar je po nakupu in po mnenju sodišča samovoljnem prevzemu hotel prenovil, kar pa ni nobena ovira za sodišče, ki posest objekta skupaj z vso opremo vrača v roke Štormanove stečajne upraviteljice, ki bo imela tako možnost, da poveča stečajno maso za poplačilo upnikov.

Sodišče je pri nezakonitem odvzemu posesti opazilo Matozovo dejavno vlogo; le-ta bi se moral od spornih dejanj distancirati, saj bi se moral kot pravni strokovnjak in odvetnik zavedati, da takšen odvzem posesti ni zakonit. Vedno zgovorni Matoz se danes na klice ni odzival, Jančar sodbe še ni prebral, v KBM Leasingu so za zdaj brez komentarja, Štormanov odvetnik pa je za jutri sklical novinarsko konferenco.