Zdaj si boste svoj zaboj naročili kar prek spleta. Foto: BoBo
Zdaj si boste svoj zaboj naročili kar prek spleta. Foto: BoBo

S tržnico želijo v združenju pridelovalcem omogočiti dodatno priložnost za prodajo zelenjave, porabnikom pa ponuditi enostaven dostop do sveže slovenske zelenjave z dostavo na dom.

Po besedah predsednika združenja Stanka Volka bodo tovrstno prodajo zelenjave začeli v Mariboru, kjer bo vsak četrtek organizirana dostava naročene sveže zelenjave okoliških kmetij kupcem na dom. Pozneje ima združenje namen širiti ta način prodaje tudi v druge dele Slovenije.

Tovrsten način je dobra izbira predvsem za tiste, ki nimajo veliko časa za nakupe, a si želijo uživati svežo, doma pridelano zelenjavo višje kakovosti, pridelano izključno v zemlji, je prepričan Volk.

Vsak dan, ves dan in vsaj tri kilograme
S spletno tržnico (www.zelenjava-pikapolonica.si) bodo lahko kupci 24 ur na dan naročali svežo, integrirano pridelano zelenjavo. Na tržnici bodo lahko izbirali le sezonsko zelenjavo iz integrirane pridelave okoliških kmetij. Vsebino zabojčka zelenjave bodo lahko sestavili popolnoma poljubno s sezonsko zelenjavo, ki bo v določenem trenutku na razpolago.

Zelenjava, ki jo bodo naročili prek spletne tržnice, bo v roku 24 ur, odkar bo pobrana z njive, dostavljena naročniku. Pridelovalci bodo lahko zagotavljali svežo zelenjavo večino mesecev v letu.

Kot je še povedal Volk, tovrstnega načina prodaje v Mariboru še ni. "Ker je to novost, vidimo v združenju veliko priložnost za pomoč pri prodaji pridelovalcem zelenjave in pri dvigu ozaveščenosti slovenskih potrošnikov o zelenjavi iz integrirane pridelave," je dejal Volk, ki zagotavlja, da bo zelenjava pred dobavo kupcem vselej skrbno pregledana, cene pa bodo konkurenčne tistim na tržnicah. Edini pogoj za dostavo je enkratno naročilo najmanj treh kilogramov zelenjave.