Telekom predlaga stečaj, v T-2-ju razlogov zanj ne vidijo. Foto: MMC RTV SLO
Telekom predlaga stečaj, v T-2-ju razlogov zanj ne vidijo. Foto: MMC RTV SLO

Podjetje je v prvih treh četrtletjih letošnjega leta sicer povečalo prihodke, ob ukrepih obvladovanja stroškov pa so ustvarili 3,3 milijona evrov dobička iz poslovanja.

Za družbo bo ključen prvi delovni dan v novem letu, saj je Okrožno sodišče v Mariboru na ta dan preložilo odločanje o predlogu Telekoma Slovenije za začetek stečajnega postopka v T-2.

V tem času je sodišče za začasno upraviteljico imenovalo Mileno Sisinger, ki v zaščito upnikov nadzoruje poslovanje.

V družbi so prepričani, da razlogov za stečaj ni, v skladu s postopkom pa bo poslovodstvo družbe do roka, ki ga je določilo sodišče, pripravilo in izpeljalo potrebne postopke za odpravo razlogov za insolventnost družbe.

Uprava za dokapitalizacijo?
Uprava podjetja naj bi po neuradnih podatkih sicer predlagala 120-milijonsko dokapitalizacijo, ki pa je glede na še slabši položaj njihovega največjega lastnika, Zvon Ena Holdinga, najverjetneje nerealna. Druga mogoča pot naj bi bilo prepričevanje upnikov v odlog poplačila dolgov. V T-2 za zdaj niso potrdili nobene izmed možnosti.

Zatrjujejo tudi, da so stranke lahko brez skrbi, saj storitve delujejo in bodo tudi v prihodnje, če pa se bodo načrti izšli, drugo leto lahko pričakujejo še nadgradnjo in razširitev ponudbe.