Prisilna poravnava v T-2 je na predlog vodstva družbe stekla 13. januarja, upnikom je rok za prijavo terjatev potekel 14. februarja. Foto: www.t-2.net
Prisilna poravnava v T-2 je na predlog vodstva družbe stekla 13. januarja, upnikom je rok za prijavo terjatev potekel 14. februarja. Foto: www.t-2.net

Osnovni seznam preizkušenih terjatev kaže, da je upraviteljica prisilne poravnave Milena Sisinger priznala za 142,6 milijona evrov terjatev, zavrnila jih je za 41,9 milijona. Rok za prijavo terjatev je potekel 14. februarja.

Največ terjatev prijavil Gratel
Osnovni seznam preizkušenih terjatev je objavljen na spletnih straneh Agencije RS za javnopravne evidence in storitve. Največjo terjatev je prijavilo kranjsko podjetje Gratel, in sicer za 77,2 milijona evrov, upraviteljica pa jim jih je priznala za 71,5 milijona evrov. Telekom Slovenije jih je prijavil za 28,3 milijona evrov, priznanih je za 16,4 milijona evrov, Hypo Alpe- Adria bank pa je prijavila za 12,6 milijona evrov zavarovanih terjatev, kar je tudi v celoti priznano.

Združenje skladateljev, avtorjev in založnikov za zaščito avtorskih pravic Slovenije (Sazas) spada med večje upnike - terjatev je za 2,7 milijona evrov - in so skoraj v celoti priznane. Držba Smart Com je prijavila za 7,7 milijona terjatev v ločitveno in izločitveno pravico, upraviteljica jih je priznala 6,8 milijona evrov.

Kranjsko podjetje Lokainvest je prijavilo terjatev za dobrih 8 milijonov evrov, ki je v celoti priznana, v celoti je priznana tudi terjatev Banke Celje za 8,4 milijona evrov. Podjetje Nokia Siemens Networks s sedežem na Finskem je prijavilo terjatev za 4,9 milijona evrov, upraviteljica je priznala nekaj manj kot 2,9 milijona evrov. Podjetje Nokia Siemens Networks s sedežem v Ljubljani pa je prijavilo terjatev za 1,3 milijona evrov, priznanih imajo dobrih 719.000 evrov.

Poravnava stekla na predlog vodstva
Prisilna poravnava v T-2 je na predlog vodstva družbe stekla 13. januarja. Že 17. septembra lani je Telekom Slovenije vložil predlog za začetek stečajnega postopka. Okrožno sodišče v Mariboru pa je zaradi poznejšega predloga prisilne poravnave prekinilo postopek odločanja o predlogu za začetek stečaja do konca postopka prisilne poravnave.

Devetčlanski upniški odbor sestavljajo predstavniki družbe Gratel, Telekoma Slovenije, Lokainvesta, Mobitela, Nokie Siemens Networks s Finske, Smart coma in AB SAT-a iz Francije ter združenje Sazas in države.