Hidria je pridobila že drugi projekt za Volkswagen. Foto: MMC RTV SLO
Hidria je pridobila že drugi projekt za Volkswagen. Foto: MMC RTV SLO

V Hidrii pojasnjujejo, da bodo njihove lamele uporabljene v novi generaciji ventilatorjev za hlajenje avtomobilskih motorjev ene izmed osnovnih platform nemškega proizvajalca avtomobilov. Hidriina tehnologija bo tako med drugim prisotna v golfu, škodi fabia, audiju A3 in tudi v večjih vozilih, kakršno je passat.

Z novimi in naprednimi materiali jim je namreč uspelo razviti optimalnejšo obliko lamel, ki bodo omogočile izdelavo manjših in lažjih motorjev. Rešitev tako pomeni inovacijo tudi z vidika energetske učinkovitosti.

Hidriine lamele bodo v prva vozila predvidoma vgrajene v drugi polovici prihodnjega leta, izdelovati pa jih bodo začeli že v začetku leta. Redna proizvodnja naj bi stekla poleti.

S Volkswagnom sodelujejo drugič
Gre sicer že za drugi projekt, s katerim je spodnjeidrijsko podjetje prisotno v vozilih največjega evropskega proizvajalca avtomobilov. Podjetje z nemško družbo sodeluje že dlje časa.

Tudi lamele za hibridna vozila
Hidria se medtem širi tudi že na področje hibridnih in električnih vozil. Izdelujejo tudi lamele, ki jih vgrajujejo v prvi avtomobil iz serije hibridnih vozil francoskega proizvajalca PSA Peugeot Citroen. Gre za Peugeotov model 3008 hybrid 4, ki bo ne ceste zapeljal predvidoma prihodnje leto.