Predsednik uprave Agrokorja Ivica Todorić je v odgovoru Agenciji za trg vrednostnih papirjev zapisal, da Agrokor ne kupuje in nima delnic Mercatorja. Foto: EPA
Predsednik uprave Agrokorja Ivica Todorić je v odgovoru Agenciji za trg vrednostnih papirjev zapisal, da Agrokor ne kupuje in nima delnic Mercatorja. Foto: EPA
Mercator
Ta teden naj bi se v Zagrebu sestali upravi Mercatorja in Agrokorja, ki se bosta pogovarjali o izraženem interesu Mercatorja za preučitev možnosti odkupa Agrokorjeve hčerinske družbe Konzum. Foto: MMC RTV SLO
Pivovarna Laško
Todorić je zapisal še, da Agrokor preučuje možnost udeležbe in podaje ponudbe za nakup delnic Mercaotrja, ki jih na podlagi javnega razpisa prodaja Pivovarna Laško, a dokončne odločitve še niso sprejeli. Foto: BoBo
O Mercatorju nihče še nič konkretnega

Agencija za trg vrednostnih papirjev se je namreč po objavah, da naj bi hrvaški Agrokor nameraval prevzeti Mercator, kar je povzročilo vse višjo ceno delnic najboljšega soseda, odločila za nadzorni postopek nad morebitnim prevzemom.

Agrokor: Nimamo sklenjenega nikakršnega dogovora
Tako je Agrokor povprašala, ali obstaja kakšen dogovor med Novo Ljubljansko banko, Pivovarno Laško, Unicredit banko in Agrokorjem o delnicah Mercatorja, ali je bil med družbami sklenjen kakršen koli dogovor glede cene, ki jo je bi bil Agrokor pripravljen plačati za delnice Mercatorja in kakšni so naslednji koraki v zvezi z nakupom Mercatorja, ki jih načrtuje Agrokor. Prav tako je ATVP Agrokor povprašal, ali namerava dati prevzemno pobudbo za Mercator.

Predsednik uprave Agrokorja Ivica Todorić je v odgovoru Agenciji za trg vrednostnih papirjev zapisal, da ni sklenjen nikakršen dogovor glede cene delnic, ki bi jo je bil Agrokor pripravljen plačati za Mercator, da Agrokor ne kupuje in nima delnic Mercatorja in da s tem ne vpliva na kakršno koli gibanje cen delnic slovenskega trgovca.

Agrokor svoje odločitve (če jo je že sprejel) še ne bo razkril
Dodal je, da noben organ v Agrokorju še ni sprejel kakršne koli odločitve o nameri, da bi Agrokor ali katera koli povezana družba nameravala objaviti prevzemno ponudbo za Mercator in da na dan te izjave (izjava Todorića ima datum 7. marec) Agrokor nima namena podati prevzemne pobudbe za Mercator.

Todorić je zapisal še, da Agrokor preučuje možnost udeležbe in podaje ponudbe za nakup delnic Mercatorja, ki jih na podlagi javnega razpisa prodaja Pivovarna Laško, a dokončne odločitve še niso sprejeli. So pa prav tako v ponedeljek na Agrokorju za STA povedali, da so odločitev že sprejeli, a je do nadaljnjega ne bodo objavili. Rok za sprejetje ponudb za delnice Mercatorja, ki so v lasti Pivovarne Laško, se bo iztekel v sredo.

V kratkem sestanek uprav Agrokorja in Mercatorja
A Todorić obenem zatrjuje, da če se bo Agrokor odločil za podajo ponudbe za nakup 23,34 odstotka Mercatorja, se bo ponudba nanašala le na nakup omenjenega svežnja delnic, češ da Agrokor v tej fazi nima namena podati ponudbe za nakup vseh delnic ali delnic, ki bi presegle četrtinski delež v Mercatorju.

Sicer pa naj bi se v v zelo kratkem času, morda že danes, v Zagrebu sešli upravi Mercatorja in Agrokorja, ki se bosta pogovarjali o izraženem interesu Mercatorja za preučitev možnosti odkupa Agrokorjeve hčerinske družbe Konzum.

O Mercatorju nihče še nič konkretnega