Foto: BoBo
Foto: BoBo
Sorodna novica Se na Pošti Slovenije obeta zamenjava predsednika uprave?
Sorodna novica Novak novi vodilni mož na Pošti Slovenije

Nadzorni svet in Boris Novak sta sklenila dogovor o prenehanju pogodbe o zaposlitvi in razrešitvi z mesta generalnega direktorja Pošte Slovenije, so sporočili iz družbe.

Nadomestil ga je dozdajšnji predsednik nadzornega sveta Tomaž Kokot. Naloge predsednika nadzornega sveta začasno opravlja njegov namestnik Franci Mihelič. V upravi družbe ostajata člana poslovodstva Andrej Rihter in Vinko Filipič.

Novak je Pošto Slovenije vodil od 15. maja 2012, ko je nastopil prvi petletni mandat. Marca 2017 ga je nadzorni svet Pošte Slovenije ponovno imenoval za generalnega direktorja za prihodnje petletno obdobje.

Sestava nadzornega sveta se je prevetrila na začetku meseca (povezava desno).

SPD: Treba je menjati tudi celoten koncept vodenja

V Sindikatu poštnih delavcev (SPD) so do menjave generalnega direktorja zadržani. "Za nas je bistvenega pomena spoštovanje pravic in dostojanstva zaposlenih ter povrnitev ugleda našemu poklicu," so zapisali v sporočilu za javnost. V vodstvu mora priti ne le do menjave imena, temveč tudi do menjave celotnega koncepta vodenja, ki zaposlene dojema ne le kot strošek, temveč kot ljudi, ki s svojim delom prispevajo k opravljanju poslanstva družbe. SPD je kot primer slabe prakse navedel model širjenja zunanjih izvajalcev. Pozval je tudi k spremembi poštne zakonodaje tako, da se nepridobitne dejavnosti izvzamejo iz pridobitnega dela.