Dela na Konstruktorjevih gradbiščih sicer (še) ne stojijo, a so upočasnjena, je  dejal Primož Pintar eden od lastnikov družbe. Foto: MMC RTV SLO
Dela na Konstruktorjevih gradbiščih sicer (še) ne stojijo, a so upočasnjena, je dejal Primož Pintar eden od lastnikov družbe. Foto: MMC RTV SLO

Podjetje težave priznava, rešitev pa vidi v hitri dokapitalizaciji. Družba bi, po besedah enega od lastnikov Primoža Pinterja, potrebovala dva do tri milijone "dokapitapitalizacijskih" evrov, ki bi jih prispevali prav večinski lastniki.

Pintar: Nihče v gradbeništvu si ne upa napovedati prihodnosti
"Glede na razmere v gospodarstvu, še posebej pa v gradbeni panogi, je težko napovedovati prihodnost. Menim, da ni gradbenega podjetja v Sloveniji, ki bi si upalo napovedati, kaj ga čaka jutri," je v zvezi s težavami gradbenih podjetij dejal Pinter.

Pinter sicer rešitev vidi tudi v novih poslih, ki pa jih družba v bližnji prihodnosti nima zagotovljenih. Prav zato naj bi se podjetje reševalo z dokapitalizacijo. Dela na Konstruktorjevih gradbiščih naj sicer ne bi popolnoma obstala, a kot priznava Pinter, "ne potekajo z želeno dinamiko". Največji Konstruktorjev projekt je gradnja Mercatorjevega trgovskega centra v Mariboru, vredna 30 milijonov evrov.

Konstruktor gradil in gradil ... prodati pa ne more
Konstruktor naj bi bil v težavah predvsem zaradi zaloge stanovanj in zemljišč, ki jih ne more prodati. Družba je med drugim zgradila mariborsko stanovanjsko naselje Mariborska metropola in do zdaj prodala le nekaj več kot polovico stanovanj v prvi in drugi stolpnici, medtem ko je gradnja tretje, prav zaradi slabe prodaje, za zdaj ustavljena.

Po pisanju časnika Finance naj bi imel Konstruktor največ dolgov do NKBM-ja, zato naj bi se banka zavzemala, da podjetje ne bi šlo v stečaj. Konstruktor je lani ustvaril 75 milijonov evrov prihodkov in več kot 90 tisoč evrov čistega dobička.