Na univerzi vztrajajo pri svojem. Foto: BoBo
Na univerzi vztrajajo pri svojem. Foto: BoBo
Maribor: Univerza izbrala iste izvajalce

Glavni tajnik univerze Boštjan Brumen tako zatrjuje, da je tudi vnovično ocenjevanje petih ponudb pokazalo, da je Meteoritova najugodnejša. Kot je dejal, omenjena družba med drugim ponuja bistveno daljše garancije kot preostali ponudniki. Tako menijo, da bi se gradnja, če bi ostalo pri optimističnem scenariju, lahko začela še letos.

Brumen je tako prepričan, da je bila že prva odločitev univerze skladna z evropsko zakonodajo. Da bi preverila pravilnost svoje odločitve, pa so naročili tudi neodvisna pravna mnenja.

Povedal je še, da je bila po njihovem mnenju tudi zamenjava v konzorciju Meteorit, Alpine Bau in CPM izpeljana na legalen način in ni kakorkoli sporna.

Ob koncu pa je Brumen izjavil še, da je bila njegova izjava neuradna, saj mu pravila evropskih strukturnih skladov v tem primeru prepovedujejo dajanje uradnih izjav.

CPM med postopkom izločen
Kot je znano, je državna revizijska komisija razveljavila odločitev univerze, ki je med petimi kandidati za gradnjo nove stavbe medicinske fakultete izbrala konzorcij Meteorit, Alpine Bau in CPM. Po oceni revizorjev odločitev ni bila veljavna, saj sta vodilna partnerja Meteorit in Alpine Bau med postpkom izbire iz konzorcija izločila podjetje CPM, ki mu je grozil stečaj in ga nadomestila z drugim partnerjem.

Maribor: Univerza izbrala iste izvajalce