T-2 bo v naslednjih osmih letih svojim upnikom poplačal 34 odstotkov dolgov. Foto: www.t-2.net
T-2 bo v naslednjih osmih letih svojim upnikom poplačal 34 odstotkov dolgov. Foto: www.t-2.net

Sicer pa dokončna usoda do pred kratkim cerkvenega T-2, ki ga je obvladoval Zvon ena Holding, s konverzijo terjatev v lastniške deleže pa je njegov večinski lastnik postal Gratel, še ni dokončno odločena.

Še ta mesec naj bi namreč mariborsko sodišče odločilo o ugovoru Telekoma Slovenije zoper vodenje prisilne poravnave. Telekom je namreč zahteval stečaj telekomunikacijskega tekmeca, sodišče pa je pred odločitvijo zahtevalo še mnenje finančnega izvedenca.

Mariborsko podjetje, ki je predzadnji dan leta 2010 na sodišče vložilo predlog za začetek prisilne poravnave, je svojim upnikom ponudilo 34,6-odstotno poplačilo terjatev v prihodnjih osmih letih. Skupni znesek nezavarovanih terjatev znaša več kot 192 milijonov evrov.

Časnik Finance je danes pisal, da naj bi se za vlaganje v T-2 zanimalo več tujih ponudnikov, poleg Telekoma Austria, ki je že lastnik mobilnega operaterja Simobil, in belgijskega Amisco NV, ki je lastnik telekomunikacijske družbe Amis, tudi britanski sklad GMT, ki vlaga večinoma v evropske komunikacijske družbe.