Informacijski sistem eDavki trenutno uporablja več kot 50 tisoč fizičnih oseb ter vsi podjetniki in podjetja, ki morajo s Fursom poslovati elektronsko na podlagi zakona. Foto: MMC RTV SLO/Furs

Poenostavljen način oddajanja dokumentov, ki je že v uporabi pri oddaji dokumentov, kadar se v portal eDavki vstopa prek mobilne aplikacije oz. prek uporabniškega računa, so na Fursu razširili še na primere, ko se v portal eDavki vstopa z uporabo kvalificiranega digitalnega potrdila.

Spremenjena rešitev zagotavlja preprosto uporabo sistema eDavki na različnih brskalnikih (IE, Firefox, Chrome) in različnih operacijskih sistemih (Windows, OS X, Linux) brez zahtevnega nameščanja podpisne komponente v vaše brskalnike, zavezancem pojasnjujejo na Fursu.

Poenostavljen način velja tudi pri oddaji eVročilnice, vendar pa lahko to odda le tisti zavezanec, ki je vstopil v portal eDavki z uporabo kvalificiranega digitalnega potrdila, so še opozorili.

Zavezanci lahko informacijski sistem eDavki uporabljajo od leta 2003. Trenutno ga uporablja več kot 50.000 fizičnih oseb ter vsi podjetniki in podjetja, ki morajo s Fursom poslovati elektronsko na podlagi zakona.