V treh stanovanjskih stolpičih je 226 stanovanj različnih površin, od dvosobnih stanovanj velikosti 45 kvadratnih metrov do razkošnih šestsobnih enoetažnih stanovanj in dupleksov, na vrhu pa sta dve 235 kvadratnih metrov veliki
V treh stanovanjskih stolpičih je 226 stanovanj različnih površin, od dvosobnih stanovanj velikosti 45 kvadratnih metrov do razkošnih šestsobnih enoetažnih stanovanj in dupleksov, na vrhu pa sta dve 235 kvadratnih metrov veliki "penthouse" stanovanji. Foto: BoBo

Stanovanjsko-poslovni objekt Situla v Ljubljani je pridobil pravnomočno uporabno dovoljenje, vlagatelj, družba Tridana, pa je danes začel prodajo stanovanj in oddajo poslovnih prostorov, so sporočili iz banke Hypo Alpe-Adria-Bank, ki je financirala projekt.

"Situla je eden izmed redkih večjih stanovanjsko-poslovnih objektov v Sloveniji, ki se je v teh, za gospodarstvo težkih časih dogradil do konca," dodajajo v Hypo banki.

Kraški zidar vmes v stečaj
Projekt so začeli leta 2007, glavni izvajalec del pa je bil Kraški zidar, ki je medtem končal v stečaju. Je pa opravil večino del, tako da je nato Tridana jeseni 2012 s podizvajalci neposredno sklenila pogodbe za dokončanje. Tridana je glede na podatke Ajpesa v 70-odstotni lasti družbe Kraški zidar v stečaju, po 15-odstotni delež imata družbi Architron in Metropola, ima pa na deležih zastavno pravico vpisan Hypo Alpe-Adria-Bank.

Direktor Tridane Marko Rant je izrazil veselje, da so izpolnjeni pogoji za predajo stanovanj kupcem. "Situla ponuja stanovanja visoke kakovosti na lokaciji v središču mesta, za katere obstaja segment kupcev doma in v tujini. V Ljubljani takšne ponudbe ni in je ne bo vsaj še nekaj let. Prepričani smo, da bodo stanovanja prodana, čas prodaje pa smo ustrezno prilagodili trenutnim razmeram na trgu," je dejal.

Tudi dve "penthouse" stanovanji
V treh stanovanjskih stolpičih je 226 stanovanj različnih površin, od dvosobnih stanovanj velikosti 45 kvadratnih metrov do razkošnih šestsobnih enoetažnih stanovanj in dupleksov, na vrhu pa sta dve 235 kvadratnih metrov veliki "penthouse" stanovanji.

V podzemnih etažah je 856 parkirnih mest, od katerih je del lastniških, del pa je javno parkirišče. Prvo in del drugega nadstropja sta namenjena pisarnam, v visokem in nizkem pritličju pa je predviden nakupovalni center Qlandia, kjer bodo običajni nabor lokalov nadgradili z zdravstvenimi in drugimi storitvami.

V Situli prvi dan prodali le šest od 226 stanovanj
V Situli prvi dan prodali le šest od 226 stanovanj