Primorje banke naproša, naj še enkrat preverijo postavljene pogoje. Foto: MMC RTV SLO
Primorje banke naproša, naj še enkrat preverijo postavljene pogoje. Foto: MMC RTV SLO
Dan D za Primorje?

Na zahtevo koordinacije sindikatov v Primorju so ob plači plačali tudi stroške, povezane z delom. V torek se bo uprava ponovno sestala s sindikatom družbe. Pričakuje namreč, da bodo vsi zaposleni še naprej prispevali k nemotenemu delu v družbi.

Banke prosijo za dodaten razmislek
Ker pogovori z državo in nebančnimi upniki še vedno potekajo, je uprava Primorja banke upnice zaprosila za podaljšanje veljavnosti ponudbe in za ponovno proučitev nujnosti izpolnitve vseh predpogojev v zahtevanih obsegih.

Uprava družbe namreč meni, da so minimalni pogoji za uspešnost sanacije družbe, ob razpoložljivosti finančnih ukrepov v letu 2012, izpolnjeni. To je neodvisno potrdila tudi študija, ki jo je izdelalo mednarodno podjetje Price WaterhousCoopers.

Potrebujejo sodelovanje dobaviteljev
Primorje je nebančnim upnikom ponudilo poplačilo 75 odstotkov dolga v prihodnjih treh letih. Do konca prejšnjega tedna je družbi uspelo zagotoviti nekaj več kot 50 odstotkov vrednosti zahtevanih prispevkov. Kot pravijo, brez sodelovanja večjih ključnih dobaviteljev, kot je npr. Petrol, pogoja ni mogoče izpolniti.

Dan D za Primorje?