Vodstvo je med delavci tudi izvedlo anketo, na čigavo pobudo so odšli. Večina naj bi jih odgovorila, da so delovno mesto zapustili samovoljno. Foto: RTV  SLO
Vodstvo je med delavci tudi izvedlo anketo, na čigavo pobudo so odšli. Večina naj bi jih odgovorila, da so delovno mesto zapustili samovoljno. Foto: RTV SLO

Opozorilo je bilo namenjeno delavcem, ki so prvo soboto v februarju po štirih nadurah prenehali delati, saj naj bi dobili plačilo le za polovico nadur, poroča Radio Slovenija. V dogovoru s sindikati so namreč lani proizvodni delavci ustvarili 100 nadur v t. i. banko ur. Ure bi izkoristili, ko zaradi zmanjšanja naročil ne bi delali.

Letos tega dogovora niso sklenili, zato delavci niso hoteli delati nadur, ki ne bi bile plačane. Po štirih urah nadurnega dela so odšli domov in povzročili, da se je ustavila vsa proizvodnja.

Vodstvo se je zdaj odločilo, da ur ne bodo več vnašali v "banko", ampak bodo nadure letos plačevali. Kaj bodo storili z urami, ki so ostale iz preteklega leta, pa se bodo še odločili - ali jih bodo koristili ali pa izplačali.