Stečaj Gradisa Gradnje Ptuj je že četrti letošnji stečaj štajerskih gradbenih podjetij. Foto: Bobo
Stečaj Gradisa Gradnje Ptuj je že četrti letošnji stečaj štajerskih gradbenih podjetij. Foto: Bobo

Zahtevo za uvedbo stečaja je lani podalo Cestno podjetje Ptuj, ki mu je Gradis Gradnje dolgoval 760.000 evrov. Sodišče je za stečajnega upravitelja imenovalo odvetnika Milana Vajdo. Upniki imajo tri mesece časa, da prijavijo svoje terjatve ter ločitvene in izločitvene pravice.

Zaposleni, ki so pretekli teden s stavko zahtevali izplačilo februarskih plač, polovice lanskega regresa, poplačilo opravljenih nadur in zagotovitev primerne delovne opreme, se bodo 15 dni po prejemu odpovedi o delovnem razmerju lahko prijavili na zavod za zaposlovanje.

Podjetje Gradis Gradnje Ptuj si je dolg nakopalo v letih 2007 in 2008 pri projektu nove mariborske kmetijske fakultete v Pivoli. Podjetje je delalo preko družbe Stavbar Gradnje, ki je šlo prav tako v stečaj, Gradis pa je ostal brez več kot milijona evrov terjatev.

Stečaj Gradisa Gradnje Ptuj je že četrti letošnji stečaj štajerskih gradbenih podjetij. Konec januarja je bil uveden stečaj za Stavbar Gradnje - brez dela je ostalo 130 ljudi, konec februarja je šlo v stečaj Cestno podjetje Maribor s 670 zaposlenimi, pred kratkim pa tudi MTB s 120 zaposlenimi.