Skupina Telekom Slovenije naj bi imela letos od 40 do 50 milijonov evrov dobička. Foto: MMC RTV SLO
Skupina Telekom Slovenije naj bi imela letos od 40 do 50 milijonov evrov dobička. Foto: MMC RTV SLO
V Telekomu racionalizirajo poslovanje

Projekt prenove poslovnih procesov bo sicer v celoti končan v letu 2015, so pojasnili v največjem slovenskem telekomunikacijskem operaterju. Pri tem zanikajo neuradne informacije, da naj bi uprava Telekoma kovala načrte, kako odpustiti 600 zaposlenih.

Šlo naj bi predvsem za uslužbence z oddelkov, ki se po pripojitvi Mobitela podvajajo, na primer kadrovska služba in računovodstvo. "To ni res, podatek je izmišljen in zavajajoč," glede navedene številke pravijo v Telekomu.

Telekom naredil globlje reze kot Mobitel
Telekom Slovenije je konec junija, torej še pred pripojitvijo Mobitela, imel 1.738 zaposlenih, medtem ko jih je sredi leta 2010 imel še 1.863. Mobitel je v tem primerjalnem obdobju število zaposlenih zmanjšal s 1.051 na 1.026, je razvidno iz Telekomovega polletnega poročila o poslovanju. Za predčasne odhode z odpravnino imajo v Telekomu sicer zagotovljenih 1,5 milijona evrov.

Po pisanju Žurnala24 je revizijska hiša Deloitte, ki bi do konca septembra morala opraviti posebno revizijo nekaterih spornih poslov oziroma naložb v preteklosti, zaradi obsežnosti dela upravo prosila, naj ji rok podaljša za dva meseca. Poleg tega navajajo, da naj bi skupina Telekom letos imela od 40 do 50 milijonov evrov dobička.

V Telekomu racionalizirajo poslovanje