Tet bo začel odpuščati. Foto: BoBo
Tet bo začel odpuščati. Foto: BoBo



Seznam presežnih delavcev je veliko presenečenje, saj so na njem tudi ljudje z individualnimi pogodbami, piše Delo. Neuradno naj bi nastal še seznam, na katerem naj bi bili zgolj dve imeni iz termoelektrarne (Tet), ki se jima obeta zaposlitev v enem izmed državnih podjetij.

Tet ima po besedah podpredsednika sindikata družbe Ivana Urbajsa z Elesom sicer sklenjeno pogodbo o vzdrževanju 110-kilovoltnega stikališča in prav od Elesa pričakuje, da bo prezaposlil 57 delavcev. To možnost je že omenil tudi prvi mož Elesa Aleksander Mervar.

Delavci Teta so v torek prejeli decembrske plače, ki jih je tudi tokrat zagotovil večinski lastnik družbe Holding Slovenske elektrarne (HSE). Kako bo z odpravninami, pa še ni znano, neuradno naj bi za vseh 160 delavcev znašale več kot dva milijona evrov.

Sevčnikar pričakuje pojasnila
Predsednik Sindikata delavcev dejavnosti energetike Slovenije Branko Sevčnikar je danes povedal, da bo prihodnji teden sklical sejo ekonomsko-socialnega odbora za energetiko, na kateri bodo obravnavali razmere v Tetu. Na njej pričakuje, da jim bo likvidacijski upravitelj Teta Luka Podjed predstavil likvidacijski načrt, od vodje koordinacijske skupine za Zasavje Marjana Dolinška pa rešitve za presežne delavce termoelektrarne.

Medtem pa je HSE že vložil nekaj odškodninskih tožb zaradi oškodovanja družbe, potem ko je posebna revizija ugotovila nepravilnosti med trboveljskim Prototipom CC in Tetom.