Vodstvo podjetja bo najpozneje do prihodnjega ponedeljka v celoti izplačalo še preostanek neto plač. Foto: MMC RTV SLO
Vodstvo podjetja bo najpozneje do prihodnjega ponedeljka v celoti izplačalo še preostanek neto plač. Foto: MMC RTV SLO

Vodstvo družbe je v ponedeljek obljubilo, da bodo zaposlenim izplačali po 350 evrov, kar zdaj ni v celoti izpolnilo, a je 70 odstotkov od skupaj 950 zaposlenih vseeno prejelo celotno plačilo za oktober.

Preostali, ki še niso dobili celotne oktobrske plače, bodo po besedah predstavnice Sindikata cestnega gospodarstva Slovenije v podjetju Barbare Matul to prejeli do konca tedna ali najpozneje do ponedeljka, zato so se odločili stavko do nadaljnjega zamrzniti.

Na to, ali se neizplačevanje plač še lahko ponovi, Matulova pravi, da ne more odgovoriti, ob tem pa je spomnila, da ima podjetje precej odprtih zadev - na primer pogodbo z Darsom glede gradnje predora Markovec - računi pa so blokirani zaradi neizplačil podizvajalcem.

Sindikat in uprava sta se dogovorila
Sindikat je sicer pretekli teden z upravo sklenil sporazum o reševanju stavkovnih zahtev, po katerem so zaposleni prvi del plač v višini 400 evrov prejeli že v sredo, ob tem pa je vodstvo družbe umaknilo in uničilo vse vročene posojilne pogodbe ter sindikatu predložilo podatke o prerazporejenem delovnem času in številu neplačanih ur do 26. novembra.

Direktor družbe Janez Škoberne jim je tudi zagotovil, da bodo regres dobili izplačan v višini 200 evrov do 15. decembra ter preostanek do konca leta.