Tistega, ki je v Vegradu podstavil bombo, je posnela tudi varnostna kamera. Foto: Policija
Tistega, ki je v Vegradu podstavil bombo, je posnela tudi varnostna kamera. Foto: Policija
Vegrad: Kalvarija se nadaljuje

Tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje Milena Trbulin več pojasnil za našo spletno stran ni želela podati, saj preiskava v povezavi s podtaknjeno bombo še traja in bodo torej podrobnosti o njej na policiji lahko podali šele čez nekaj dni, ko se bo končala.

Po neuradnih podatkih naj bi bil 'bombaš' 50-letni Celjan, Vegradov podizvajalec, ki je bil 20 let na delu v Nemčiji.

Vegradovi delavci ne bodo odnehali, dokler ne prejmejo plač
Vegrad pa se te dni v medijih pojavlja tudi zaradi stavke. Delavci, ki čakajo na poplačilo preostanka plač in drugih obveznosti, večinoma stavkajo na delovnih mestih, stavkajočim pred stavbo uprave v Velenju pa naj bi se pridružilo še več delavcev z gradbišč. Večina zaposlenih je v ponedeljek prejela 240 evrov neto avgustovske plače, v sindikatu pa še preverjajo, zakaj del zaposlenih tega zneska ni prejel.

Delavci bodo stavkali, dokler ne dobijo celotne avgustovske plače, poleg tega pa tudi izplačilo dogovorjenega zneska, ki pa ga po besedah v. d.-ja sekretarja velenjske območne organizacije svobodnega sindikata Srečka Čaterja zadržuje Nova Ljubljanska banka. Poleg tega delavci zahtevajo, da direktor Boris Medved poda točen datum, kdaj bodo delavci dobili poravnano plačo za polovico letošnjega junija in za ves julij.

Medved: Če ne bom zagotovil normalnega delovanja, bom predlagal stečaj
Sindikat je direktorju stavkovne zahteve znova predstavil v ponedeljek zvečer. Medved je predstavnikom sindikata povedal, da bo predvidoma danes skušal zagotoviti še del avgustovske plače. Čarter je dodal še, da je Medved obljubil, da bo sam predlagal stečaj, če mu do konca septembra ne bo uspelo zagotoviti normalnega poslovanja Vegrada.

Vegrad: Kalvarija se nadaljuje