Kako bo končal Vegrad? Foto: MMC RTV SLO
Kako bo končal Vegrad? Foto: MMC RTV SLO
Vegrad: kazniva dejanja vodstva?

Najnovejša zgodba, ki je pricurljala iz podjetja, govori o družini Hodžič. Njen glavni akter je Ado Hodžič, ki se je lani pri delu smrtno ponesrečil. Sodelavci so za njegove svojce zbrali 11.000 evrov, kje je zdaj ta denar, pa ni jasno, saj ga družina še vedno ni prejela, je za TV Slovenija poročala Urša Srdič. Zadevo po neuradih informacijah omenjene novinarke že preiskujejo kriminalisti.

V petek naj bi "padle" ovadbe zaradi neplačevanja prispevkov
In če so nekatere zadeve, povezane z Vegradom, šele v fazi preiskave, so druge že praktično na sodišču. Glavni delovni inšpektor Borut Brezovar naj bi tako v petek zato, ker podjetje delavcem ne plačuje prispevkov za socialno in zdravstveno zavarovanje, podal več kazenskih ovadb.

Na drugi strani, kot smo poročali že v torek, nadzorni svet Vegrada dvomi o plačilni sposobnosti družbe. Čeprav so namreč nadzorniki od uprave že večkrat zahtevali celovita poročila o poslovanju podjetja, teh še vedno niso prejeli. Po besedah nadzornikov iz revizorjeve ocene sledi, "da so računovodski podatki, na podlagi katerih je bilo pripravljeno letno poročilo, pomanjkljivi in predstavljajo večje kršitve računovodskih pravil, kar pomeni, da je samo stanje družbe še toliko bolj skrb vzbujajoče".

Tovšakova še kar molči
TV Slovenija se je za odziv na te besede znova obrnila na vodstvo Vegrada oz. njegovo direktorico Hildo Tovšak, vedar zaman.

Vegrad: kazniva dejanja vodstva?