V podjetju poleg tega optimizirajo in modernizirajo delovne procese, zastavljenih imajo nekaj novih razvojnih korakov, pri čemer sodelujejo njihovi vrhunski strokovnjaki različnih profilov. Foto: MMC RTV SLO
V podjetju poleg tega optimizirajo in modernizirajo delovne procese, zastavljenih imajo nekaj novih razvojnih korakov, pri čemer sodelujejo njihovi vrhunski strokovnjaki različnih profilov. Foto: MMC RTV SLO

Letos bodo 80.000 ton premoga prodali tudi Termoelektrarni Trbovlje. Velenjski knapi naj bi letos odkopali dobre štiri milijone ton premoga, podoben odkop je bil tudi lani.

Odkopavanje premoga je v Premogovniku Velenje v prvem polletju potekalo dobro. "V prvem mesecu smo en odkop demontirali in montirali novega. Z dvema odkopoma bomo zagotavljali načrtovan odkop do konca leta, ta dva odkopa pa bosta povprečno dajala okoli 18.617 ton premoga na dan. Z dobro kurilno vrednostjo premoga - ta je ob polletju v povprečju znašala 11,419 giga joulov na tono, izpolnjevanje letnega načrta ni vprašljivo," so sporočili iz Premogovnika Velenje.

V podjetju modernizirajo delovne procese
Delovni koledar je družba za letošnje leto prilagodila gibanju odkopne fronte v jami in dinamiki porabe premoga v Termoelektrarni Šoštanj (TEŠ). Kolektivni dopust je usklajen z remontom bloka TEŠ 5, zato bo letos potekal med 18. in 29. julijem. V nasprotju s preteklimi leti Premogovnik Velenje ne načrtuje večjih remontnih del, potekala bodo le nujna vzdrževalna dela.

V podjetju poleg tega optimizirajo in modernizirajo delovne procese, zastavljenih imajo nekaj novih razvojnih korakov, pri čemer sodelujejo njihovi vrhunski strokovnjaki različnih profilov.

Izvedli še avtomatizacijo odvoza iz pripravskih delovišč
Pri razvoju izdelave jamskih prog so se osredotočili na tehnološki postopek, optimizacijo in humanizacijo delovnih faz, podgradnjo jamskih prog, izolacijsko oblogo jamskih prog, transportiranje premoga iz pripravskih delovišč in organizacijsko strukturo.

Izvedli so tudi avtomatizacijo odvoza iz pripravskih delovišč, poizkusno vgradnjo lokov in veznih členov, vtiskanje dvokomponentnega lepila, razvijajo tudi novo opremo.