Draško Veselinovič naj bi grožnje prijavil policiji, kjer pa podatkov ne dajejo. Foto: MMC RTV SLO
Draško Veselinovič naj bi grožnje prijavil policiji, kjer pa podatkov ne dajejo. Foto: MMC RTV SLO

Grožnje Drašku Veselinoviču naj bi bile zelo resne, preiskovala pa naj bi jih tudi policija, piše časnik Delo. Na policiji konkretnih podatkov o primeru sicer ne dajejo, saj jim to preprečujeta zakon o varstvu osebnih podatkov in interes nadaljnjih postopkov v, kot je dejal Leon Keder iz PU-ja Ljubljana, "morebitni fazi zbiranja obvestil ali predkazenskega postopka".

Pritiski na NLB: Takojšen zaseg deležev Infonda?
Delo poroča tudi o "nevzdržnih" pritiskih na celotno upravo Nove Ljubljanske banke. Politika naj bi od uprave NLB-ja zahtevala, da banka takoj zaseže deleže Mercatorja in Pivovarne Laško, ki jih ima Infond Holding pri banki zastavljene kot garancijo za 130-milijonsko posojilo.

Reprogram tega posojila se bo sicer izteklo v naslednjih dneh, na upravo pa naj bi pritiskali, da naj ne čaka na pretek zakonskega roka, ki ga ima Infond za poplačilo dolgov. Ta se bo iztekel v sredo, in ne v petek, saj naj bi družba pošto s pozivom po poplačilu posojila prejela včeraj, ko naj bi tudi začel teči osemdnevni rok za plačilo.

Infond Holding ima denar za poplačilo dolgov?
Infond Holding
naj bi denar za poplačilo milijonskega posojila medtem že najel pri tujih bankah in bi lahko dolgove poplačal takoj. To naj bi bil vzrok za pritiske na NLB. Nekateri politični krogi naj bi namreč želeli, da se Infondovi deleži v Mercatorju in Laškem kljub še ne pretečenem roku za odplačilo zaplenijo takoj, torej preden Infond vrne, kar dolguje, piše Delo.

Infond Holding teh informacij sicer ni potrdil, za Delo pa so v družbi dejali, da bodo, če bi se to zgodilo, zaradi kršitve zakonodaje "upravo NLB-ja odškodninsko in kazensko preganjali" tudi v najvišjih evropskih sodnih inštitucijah.

A. K. K.