DUTB se je skupaj z Banko Celje in TCK-jem pritožil na sklep sodišča o zavrnitvi predloga za začetek stečajnega postopka družbe T-2. Foto: BoBo
DUTB se je skupaj z Banko Celje in TCK-jem pritožil na sklep sodišča o zavrnitvi predloga za začetek stečajnega postopka družbe T-2. Foto: BoBo

Sodišče je pritožbi upnikov ugodilo, saj meni, da dolžnik skupaj z družbeniki ni podal zadostnih trditev, ki bi izkazovale solventnost družbe T-2. Sodišče je ob tem za stečajno upraviteljico ponovno imenovalo Danico Čuk.

Družba Garnol, sicer večinski lastnik družbe T-2, je nad odločitvijo sodišča presenečena in je že napovedala uporabo vseh razpoložljivih pravnih sredstev za zaščito svojih interesov. Garnol se je pritožil že na prvi stečajni postopek, ko je ustavno sodišče sklep višjega sodišča razveljavilo in zadevo vrnilo v ponovno odločanje.

Zapleti okoli družbe T-2 se vlečejo že od leta 2009, ko so upniki, zaradi visokih dolgov podali prvi predlog za začetek stečajnega postopka. T-2 je najprej pristal v postopku prisilne poravnave, preden je DUTB predlani prvič začel stečajni postopek zoper družbo T-2. DUTB je sicer od NLB-ja prevzel za 150 milijonov terjatev do T-2.

Sicer pa je bil T-2 ob začetku prisilne poravnave v lasti holdinga Zvon Ena, leta 2011 je po dokapitalizaciji postal last upnikov, skupaj z družbo Gratel, ki za T-2 gradi optično omrežje po Sloveniji, nato pa prešel v večinsko last z Gratelom povezane družbe Garnol. Za prevzem T-2 naj bi se pred časom zanimal tudi ameriški investicijski sklad KKR.