Višje sodišče se je izreklo v prid prisilni poravnavi družbe T-2. Foto: www.t-2.net
Višje sodišče se je izreklo v prid prisilni poravnavi družbe T-2. Foto: www.t-2.net

Kot je razvidno iz odločbe, objavljene na spletni strani Ajpesa, je višje sodišče pritožbo zavrnilo kot neutemeljeno.

S tem je, so pojasnili v družbi T-2, prisilna poravnava postala tudi pravnomočna. Načrt finančnega prestrukturiranja predvideva 44-odstotno poplačilo upnikov v devetih letih po pravnomočno potrjeni prisilni poravnavi.

Kot je povedal direktor družbe T-2 Uroš Rožič, so takšno odločitev sodišča pričakovali. "Že ves čas smo opozarjali, da Telekom Slovenije sledi drugim interesom, predvsem interesom slabitve močnega konkurenta, in ne tem, ki jih je navajal v pritožbi," je dejal Rožič, ki je zasluge za uspešno prisilno poravnavo pripisal naročnikom pa tudi dejstvu, da so storitve ves čas delovale nemoteno.

Bo lastnik T-2 postal Simobil?
Sicer pa bi T-2 po odločitvi sodišča lahko že kmalu pristal v rokah novih lastnikov. Današnje Finance namreč pišejo o možnosti, da bi podjetje prevzel Simobil ali njegov lastnik, družba Telekom Austria, kjer naj bi čakali prav na to, ali bo prisilna poravnava uspela.

Za T-2 pa se po neuradnih informacijah poleg Simobila oziroma Telekoma Austria zanimata belgijski Amisco NV (lastnik telekomunikacijske družbe Amis) in britanski sklad GMT, ki večinoma vlaga v evropske komunikacijske družbe, še piše časopis.