Telekom Slovenije si prizadeva, da bi se za družbo T-2 sprožil stečajni postopek. Foto: BoBo
Telekom Slovenije si prizadeva, da bi se za družbo T-2 sprožil stečajni postopek. Foto: BoBo

V Telekomu pojasnjujejo, da je sodišče neutemeljeno zavrnilo Telekomov ugovor proti vodenju postopka prisilne poravnave. Napačno je namreč uporabilo materialno pravo in kršilo osnovna pravila postopka prisilne poravnave, menijo v Telekomu.

"Z vložitvijo pritožbe, ki je zakonsko dopustno pravno sredstvo zoper sklep sodišča, Telekom Slovenije varuje svoje pravice v postopku," so zapisali v Telekomu in dodali, da skupni dolg družbe T-2 do Telekoma Slovenije znaša več kot 20 milijonov evrov.

V mariborski telekomunikacijski družbi odgovarjajo, da Telekom že ves čas postopka zagovarja svoje videnje, ki pa je z vidika družbe T-2 zavajajoče in neustrezno. To je po navedbah T-2 potrdilo tudi sodišče na prvi stopnji s sprejetjem sklepa o prisilni poravnavi.

Telekom namreč že ves čas trdi, da je uspešnost prisilne poravnave družbe T-2 malo verjetna in da bi se upniki bolje poplačali iz stečaja podjetja. V T-2 pa menijo, da hoče nacionalni operater zgolj poceni priti do njihove telekomunikacijske infrastrukture. Mariborska družba je sicer v prvih 11 mesecih dosegla za 164 odstotkov več kosmatega dobička kot v celotnem letu 2010.