Robert Vuga (desno) je pripravljen Klemenu Boštjančiču (levo) prepustiti vodenje Adrie Airways. Foto: MMC RTV SLO
Robert Vuga (desno) je pripravljen Klemenu Boštjančiču (levo) prepustiti vodenje Adrie Airways. Foto: MMC RTV SLO

Vuga, ki kot izvršni direktor skupaj s Klemnom Boštjančičem vodi Adrio Airways, v Adrio Airways Tehnika odhaja zato, ker je podjetje perspektivno, je povedal. Upravni odbor Adrie Airways Tehnika je po besedah Vuge namreč ocenil, da je za uresničitev ambicioznih ciljev potrebno novo vodstvo. Rezultati Adrie Airways Tehnika naj bi bili po neuradnih informacijah slabši od načrtovanih.

Vuga sicer do nadaljnjega ostaja tudi na čelu Adrie Airways, ki po dokapitalizaciji nadaljuje poslovno in kadrovsko sanacijo. Tako bo vsaj do skupščine, ko naj bi lastniki odločali tudi o tem, ali še vztrajati v enotirnem sistemu upravljanja, torej z upravnim odborom in izvršnima direktorjema.

Vuga je ob tem tudi pojasnil, da njegov odhod v Adrio Airways Tehnika ni povezan z morebitnim prehodom Adrie Airways na dvotirni sistem upravljanja.

Vuga: Bolje bom lahko deloval v Tehniki
Ker program prestrukturiranja predvideva zmanjšanje obsega poslovanja, se je Boštjančiču in Vugi zdelo smiselno, da se pri tem zgodi sprememba, še posebej zaradi tega, ker se Vuga ukvarja s področjem razvoja podjetja.

"Glede na novo strategijo Adrie se mi zdi, da bom lahko bistveno bolj kompetentno deloval v Tehniki," je povedal Vuga.

Vuga pravi, da bi se bilo po njegovem osebnem mnenju smiselno vrniti na dvotirno vodenje Adrie Airways, a da je to stvar lastnikov. Sam bi se bil dolgoročno pripravljen umakniti v Adrio Airways Tehnika, z Boštjančičem pa bi sodeloval pri iskanju strateškega partnerja za Adrio Airways.