Nadzoni svet Triglava bo odločitev o novem prvem možu zavarovalnice sprejel v 30 dneh. Foto: MMC RTV SLO
Nadzoni svet Triglava bo odločitev o novem prvem možu zavarovalnice sprejel v 30 dneh. Foto: MMC RTV SLO

Kot so še sporočili iz Zavarovalnice Triglav, bodo med prispelimi devetimi prijavami novega predsednika uprave družbe izbrali v 30 dneh.

Kot poroča TV Slovenija, se med nasledniki Andreja Kociča, ki je odstopil maja po štirih letih vodenja družbe, omenja začasni predsednik uprave in delavski direktor Mišo Čeplak, a ni znano, ali se je na razpis prijavil ali ne.

Zagotovo pa se je prijavil šef območne enote Ljubljana Matjaž Rakovec, ki velja za precej resnega kandidata, saj uživa podporo vlade. Kocičev predhodnik na vrhu največje slovenske zavarovalnice Jože Lenič tudi danes medijem ni želel razkriti, ali se je na razpis prijavil, je pa znano, da je Lenič s sedanjim predsednikom nadzornikov zavarovalnice Borutom Jamnikom že vodil Kapitalsko družbo.

Potrdili letno poročilo in podprli dokapitalizacijo Triglav Osiguranja
Nadzorniki so na današnji seji potrdili revidirano letno poročilo zavarovalnice za poslovno leto 2008 in revidirano letno poročilo Skupine Triglav za poslovno leto 2008. Sprejeli so poročilo nadzornega sveta o preveritvi navedenih letnih poročil ter podali mnenje k letnemu poročilu Službe notranje revizije za leto 2008, s katerim se bo seznanila skupščina.

Nadzorniki so na seji še podprli dokapitalizacijo hrvaške družbe Triglav Osiguranje kot eno izmed možnosti rešitve družbe, a le pod pogojem, da se pripravijo, dopolnijo in začnejo izvajati ustrezni ukrepi za racionalizacijo poslovanja.