Zagožen je zatrdil, da prihodnji predsednik uprave še ni znan. Foto: RTV SLO
Zagožen je zatrdil, da prihodnji predsednik uprave še ni znan. Foto: RTV SLO
Janez Lotrič
Janez Lotrič je včeraj ponudil svoj nepreklicni odstop. Foto: RTV SLO

V pogovoru za Odmeve ni potrdil informacij, da naj bi Janeza Lotriča nasledil Branko Apat iz Gorenja Tiki. Povedal je, da se o tem mestu ni še z nikomer pogovarjal.

Višina odpravnine poslovna skrivnost
V Odmevih je Zagožen povedal, da je Lotrič svoj nepreklicni odstop nadzornikom obrazložil z osebnimi razlogi, oni pa so njegovo odločitev spoštovali. Povedal je še, da bo Lotrič dobil odpravnino po pogodbi, višine pa ni želel razkriti, ker je to poslovna skrivnost. V javnosti se pojavljajo ugibanja, da so Lotriču za odstop ponudili višjo odpravnino.

Kacin: Pritisk že dlje časa
Po mnenju predsednika LDS-a Jelka Kacina je več kot očitno, da se je pritisk na Lotriča stopnjeval že dlje časa. Lotričev odstop pa kaže na stališče, ki ga ima do kadrovanja v državnih podjetjih trenutna vladajoča koalicija, dodaja prvak LDS-a.

Kot je znano, je včeraj Janez Lotrič, ki je upravo vodil od februarja 1998, ponudil svoj odstop, ki so ga nadzorniki sprejeli. Lotrič je pisno pojasnil, da se je za to odločil, da bi zagotovil poenoteno videnje razvoja Petrola. Njegov odstop je bil pričakovan, saj uprava ni dobila razrešnice, čeprav so nadzorniki s poslovanjem Petrola zadovoljni.