Zaposleni niso prejeli februarske plače, plačanih pa ni bilo tudi več prispevkov. Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
Zaposleni niso prejeli februarske plače, plačanih pa ni bilo tudi več prispevkov. Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
V Vinagu še vedno brez plač

44 zaposlenih v podjetju z dolgo tradicijo zdaj razmišlja tudi o stavki. Poleg tega so po besedah sekretarja podravske območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Gregorja Cerarja delavcem dolžni tudi plačilo nekaj prispevkov.

Cerar je še dejal, da je mogoče slišati številne nepreverjene zgodbe o tem, da se razprodaja premoženje v podjetju, del zemljišč naj bi že vrnili državi, govori se celo, da naj bi namesto sedanjih vinskih kleti gradili podzemne garaže. Nekateri zaposleni naj bi namesto plač domov odvažali mehanizacijo in vino.

Okoli polovica zaposlenih se je danes zbrala na zboru delavcev. Pričakovali so tudi direktorico Klementino Ihanec, da bi jim pojasnila, kakšna usoda jih čaka, a je na zbor ni bilo.

Direktorica se ne oglaša
Zbor je potekal za zaprtimi vrati, po njem pa je vodja podjetniškega sindikata Anica Škofič povedala, da se niso dogovorili ničesar, saj želijo prej slišati pojasnila direktorice. Ta se tudi njej že dva meseca ne oglaša na telefon.

Po njenih informacijah je vsaj del zaposlenih prejel približno tretjino zadnje plače, za zdaj pa vsi normalno delajo. Plače jim je vodstvo sicer obljubilo do konca meseca, če se to ne bo zgodilo, pa bodo verjetno napovedali stavko.

Vinarsko podjetje Vinag je bilo nekoč ugledno, v težavah pa se je znašlo zaradi padca prodaje in slabih letin, pa tudi velike naložbe v novo klet v Košakih.
Pred leti je podjetje končalo v rokah Lea Ivanjka, zasebnega partnerja sedanje direktorice, ki je imel z družbo velike načrte. Nekatere njegove poslovne poteze pa bodo očitno za družbo usodne, zlasti posli v povezavi s poskusom prevzema Večera.

V Vinagu še vedno brez plač